22-річний комвзводу Владислав Українець прикрив відхід своїх під час бою за Антонівський міст у Херсоні



Лейтенант Владислав Українець, 22 роки, Герой України посмертно. У перший день російського вторгнення офіцер бився за стратегічний Антонівський міст у Херсоні. 

Саме цей міст через Дніпро став тією точкою спротиву, де Збройним силам України вперше на таврійському напрямку вдалося зупинити на деякий час колону російської техніки. Саме цей міст — це найзручніший шлях у напрямку Миколаївщини, йдеться на сторінці Оперативного командування "Південь" у Facebook.

Українець був командиром взводу окремого мотопіхотного батальйону. 24 лютого окупанти проривалися на міст. Українські підрозділи змушені були відступати. Офіцер Українець прикривав відхід своїх. Він зберіг життя підлеглих в обмін на своє. 

22-річний комвзводу Владислав Українець прикрив відхід своїх під час бою за Антонівський міст у Херсоні, фото-1

Указом президента України від 2 березня офіцерові присвоїли звання Героя України з удостоєнням ордена “Золота Зірка”.  

Дружина офіцера Катерина носить під серцем дитину — їхнього з Владиславом первістка. У серпні 2021-го вони одружилися. Пригадує, що під час останніх розмов із чоловіком якраз обговорювали ім’я сина.

Вона розповіла, як познайомилися.

“Владислав служив з моїм батьком. Коли я телефонувала татові по відеозв’язку, Влад мене побачив, а за кілька тижнів написав у соціальній мережі. Пізніше він зізнався, що одразу закохався, та не наважувався познайомитись. А далі були довгі телефонні розмови про все на світі. Траплялось, що ми могли не помітити й проговорити всю ніч… Вже після першої зустрічі Владислав освідчився, а через пів року знайомства, у серпні 2021-го, ми офіційно одружились. Декілька місяців тому дізналися, що у нас буде дитинка, він цього дуже чекав”, — пригадує Катерина. 

Ми точно знаємо, що українські діти зростатимуть у новій країні без війни — за це б’ються їхні батьки. За це помирають їхні батьки, молоді офіцери нашої армії: вони віддають своє життя за підлеглих, і за майбутнє своїх дітей. Тому ми всі маємо збудувати після перемоги таку країну, де ці діти житимуть і пишатимуться кожним її сантиметром. 

Нагадаємо, 25 лютого український морський піхотинець Віталій Скакун підірвав Генічеський автомобільний міст на Херсонщині, щоб зупинити колону російських танків. Як повідомив Генштаб ЗСУ 25 лютого, військовий підірвав міст разом із собою. Згодом стало відомо, що Віталій Скакун родом з Тернопільщини, але навчався у львівському училищі.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW