В умовах війни: психолог розповіла, чи доречно святкувати Великдень



Уже за кілька днів Українавідзначатиме Великдень і у більшості людей, які перебувають у відносній безпеці, виникають питання і сумніви: "а чи доречно зараз чомусь радіти та щось святкувати".

Відповідь на це питання дала психологиня Галина Волошина.
На її думку, відзначати свята і знаходити причину для радості - обов'язково. І навіть в умовах війни це буде доречним. Галина Волошина рекомендує радіти приємним подіям, однією із яких і є святкування Великодня, звісточкам від друзів і обов'язково відзначати й інші сімейні свята.

"Якщо ви отримали хорошу новину або друзі надіслали смішний мем – не стримуйте в собі радість. Якщо у вас наближається важлива подія (наприклад, день народження) – відзначайте, не відкладайте це на потім", - радить Волошина.

Психолог вважає, що необхідно прийняти ситуацію, яка склалася і продовжувати жити в новій реальності. Зараз емоційний стан у всіх нестабільний: то вгору, то вниз.

Але, коли ми задовольняємо свої невеликі потреби, які приносять нам задоволення, то рівень дофаміну в організмі підвищується. І наш емоційний стан вже поступово може вирівнюватися і приходити в норму.
Особливо це важливо для дітей. Вони зараз вимагають більше нашої уваги та турботи, в ще більше – щасливого дитинства (навіть в умовах війни). Якщо є така можливість-то порадуйте дітей, створіть для них хоча б маленьке свято, подаруйте їм добру казку.

Поради для батьків щодо святкування Великодня

По можливості, проведіть свято в колі найближчих. Нехай діти допомагають в приготуванні пасок, дайте їм можливість прикрасити випічку, розфарбувати яйця. Похваліть за творчі здібності. Можете влаштувати конкурс"чия писанка красивіша".

Психолог підкреслює, що радість, веселощі та святкування – це те, що нас пов'язує з довоєнним періодом. Те, що дає можливість відновлювати та підтримувати свій емоційний баланс. І це те, що дарує надію на краще і наближає нас з кожним днем до перемоги.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW