Шахраї у Фейсбуці видурюють дані платіжних карток українців



Урядова команда CERT-UA виявила у Фейсбуці шахрайську сторінку, на якій під приводом "отримання грошової допомоги від країн ЄС" намагаються викрасти дані платіжних карток громадян.

Про це повідомляє пресслужба Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації у Телеграмі, передає Укрінформ.

Зазначається, що на сторінці, яка імітує ресурс телеканалу "Україна 24", українцям пропонують взяти участь в опитуванні, перейшовши за посиланням, та отримати "грошову допомогу від країн ЄС". Надалі користувачеві буде запропоновано надати персональні дані та здійснити додатковий платіж, в результаті чого дані платіжної картки буде скомпрометовано.

Шахраї у Фейсбуці видурюють дані платіжних карток українців, фото-1

У Держспецзв'язку застерігають громадян від введення реквізитів платіжних карток на незнайомих і підозрілих вебсайтах, а також закликають налаштувати контроль руху коштів (підключити SMS-інформування, встановити ліміти на операції).

Якщо ж дані платіжної картки помилково введено на шахрайському вебсайті, потрібно негайно заблокувати платіжну картку за допомогою мобільного застосунку, гарячої лінії банку або через інтернет-банкінг.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW