Ветерани, які зазнали травм на війні, беруть участь в #ІгриНескорених у Гаазі



«Ігри Нескорених» у Гаазі вже двічі переносились через пандемію коронавірусу. Вони отримали нову дату навесні 2022 року і відбудуться з 16 по 22 квітня. Змагання розпочалися сьогодні. Серед 20 українських учасників і гвардійські ветерани війни, передає редакція. 

До Гааги також мав поїхати тренер команди зі стрільби з лука львів’янин Дмитро Сидорук. Але 6 квітня він загинув у боях проти російських військових.

За словами керівника обласного управління молоді та спорту Романа Хім’яка, участь у цих змаганнях сьогодні не менш важлива, ніж раніше. Адже це стане своєрідним нагадуванням світу, що війна в Україні почалась не 24 лютого – наші військові тримають опір російській гібридній терористичній агресії понад вісім років. Крім України, участь в «Іграх нескорених» братимуть ще 19 країн.

Нашу країну представлятиме команда, сформована у 2020 році. Тоді змагання відклали через пандемію коронавірусу. Українці боротимуться за перемогу у 8 видах спорту, зокрема у плаванні, бігу, штовханні ядра, стрільбі з лука та баскетболі на візках.

«Ігри Нескорених» - це міжнародна спортивна подія для військовослужбовців та ветеранів, що отримали травми, захворювання чи поранення, виконуючи службові обов’язки. Ігри використовують силу спорту для стимулювання відновлення, підтримки реабілітації та формування ширшого розуміння та поваги до тих, хто служить чи служив своїй країні.

З часу перших Ігор Нескорених в Лондоні в 2014 році, ігри відбулись в Орландо (2016), Торонто (2017) та Сіднеї (2018). Таким чином, п’яті Ігри Invictus, які все ще називатимуть Invictus Games The Hague 2020, тепер будуть проходити в Гаазі з 16 по 22 квітня 2022 року. У пріоритеті організаторів безпека та добробут учасників на шляху до відновлення.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW