Щоденник повномасштабного вторгнення. Ситуація на 17 квітня



Розпочалася п’ятдесят третя доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Ворог продовжує ведення повномасштабної збройної агресії проти нашої Держави.

Генеральний штаб ЗСУ

Щоденник повномасштабного вторгнення. Ситуація на 17 квітня, фото-1

На Волинському і Поліському напрямках противник активних дій не проводив. Визначені підрозділи збройних сил республіки білорусь продовжують виконувати завдання з прикриття українсько-білоруського кордону на територіях Брестської та Гомельської областей.

На Сіверському напрямку зберігається імовірність ракетних ударів та здійснення артилерійських обстрілів з території російської федерації по об’єктах військової та цивільної інфраструктури у Чернігівській та Сумській областях.

На Слобожанському напрямку змін в складі та положенні сил противника не відзначається. Окупанти продовжують часткове блокування міста Харкова та обстріли його житлових районів.

На Донецькому і Таврійському напрямках ворог продовжував завдавати авіаційних ударів по Маріуполю. Проводив штурмові дії в районі морського порту. Ведеться підготовка підрозділів 810-ї та 155-ї окремих бригад морської піхоти до проведення десантної морської операції. Інформація наразі уточнюється.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля ворог зосереджує на утриманні займаних позицій. За наявною інформацією у невизнаній Придністровській Молдавській Республіці, за участтю представників федеральної служби безпеки російської федерації, було проведено перевірку боєздатності 1-ї, 2-ї та 3-ї окремих мотострілецьких бригад збройних формувань ПМР. Підрозділи, що перевірялися, не готові до ведення бойових дій.

На тимчасово зайнятих окупантами територіях продовжується мародерство та насильницькі дії з боку російських військовослужбовців стосовно цивільного населення. Ці дії заохочуються їх військовим командуванням.

На території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито десять атак ворога, знищено п’ятнадцять танків, двадцять чотири одиниці броньованої та десять одиниць автомобільної техніки, а також три артилерійські системи противника.

Угрупованням Повітряних Сил Збройних Сил України за попередню добу уражено тринадцять повітряних цілей: один літак, один вертоліт, п’ять БПЛА та шість крилатих ракет.

Донецька обласна прокуратура

Щоденник повномасштабного вторгнення. Ситуація на 17 квітня, фото-2

Російські загарбники влучили снарядами у дитсадок і сільгосптехніку – розпочато розслідування у прокуратурі.

За процесуального керівництва окружних прокуратур Донецької області здійснюється досудове розслідування у 8 кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України). За даними слідства, 14-15 квітня 2022 року ворог продовжив бомбардувати населені пункти Донеччини.

Обстріляні смт. Велика Новосілка, м. Мар’їнка та м. Вугледар Волноваського району. Від влучання снаряду відбулося займання в одному з пошкоджених житлових будинків.

Внаслідок обстрілу с. Новоєлизаветівка та с. Ясенове Покровського району частково зруйновані декілька приватних домоволодінь, склад, комбайн та 4 трактори, що належать фермерському господарству. Ще у два житлові будинки та будівлю дитячого садочка ворог влучив на території с. Запоріжжя, а у самому м. Покровську частково зруйновані приміщення місцевого підприємства.

У Краматорському районі від обстрілів постраждали с. Микільське та с. Богородичне: зруйновано будинок та один з місцевих мешканців загинув. До Краматорської міської лікарні у вкрай важкому стані доставлено жінку, поранену під час атаки російських загарбників на с. Піски Радьківські Боровського району Харківської області. Лікарі м. Бахмута надають допомогу 3 чоловікам та літній жінці, які зазнали поранень через обстріл ворогом населених пунктів Луганської області.

Офіс Генпрокурора

Щоденник повномасштабного вторгнення. Ситуація на 17 квітня, фото-3

За час повномасштабного вторгнення РФ в Україні загинуло 202 дитини та понад 361 постраждала. Окупанти пошкодили 1018 закладів освіти, із яких 95 зруйнували повністюПоо це повідомив Офіс генпрокурора.

"Більше 563 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. Згідно з офіційними даними ювенальних прокурорів, при цьому 202 дитини загинуло та більше 361 поранено", - заявили ювенальні прокурори.Цифри не остаточні, адже триває робота їх встановлення в місцях активних бойових дій, на тимчасово окупованих і звільнених територіях.

Найбільше постраждало дітей у Києві - 16, Донецькій області - 117, Київській - 106, Харківській - 89, Чернігівській - 54, Херсонській - 41, Миколаївській - 40, Луганській - 36, Запорізькій - 23, Сумській - 16, Житомирській - 15.

Вам також може бути цікаво: 

  • Противник буде намагатись відновити наступ у напрямку на Барвінкове та Слов’янськ - Генштаб
  • Чому ще не почалася велика битва за Донбас - роз'яснення голови ДонОВА
  • Як поводитися у мережі, щоб протидіяти дезінформації та фейкам під час війни

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW