росія погрожує ядерною зброєю, якщо Швеція та Фінляндія приєднаються до НАТО



росія допустила "велику стратегічну помилку", оскільки через агресію в Україні НАТО може розширитися за рахунок Швеції і Фінляндії вже влітку. Відчувши свій промах країна агресора вдалася до погроз. росія почала погрожувати ядерною. Наразі там заявили, що якщо Швеція та Фінляндія приєднаються до НАТО, то буде використано ядерну зброю. 

Про це повідомляє редакція 056 з посиланням на УНН. 

Заступник голови ради безпеки росії дмитро медведєв заявив, що якщо Швеція та Фінляндія приєднаються до НАТО, то росії доведеться посилити свою оборону в регіоні, зокрема шляхом розгортання ядерної зброї. 

“Про будь-який без'ядерний статус Балтії більше не може бути й мови - баланс має бути відновлено, - сказав він: До сьогодні росія таких заходів не робила і не збиралася”,  - заявив медведєв.

Таким чином медведєв запевняє, якщо Швеція та Фінляндія приєднаються до НАТО, то росії доведеться посилити свої сухопутні, військово-морські та повітряні сили в Балтійському морі, щоб нібито “відновити військовий баланс”.

Крім того, він підвищив ядерну загрозу після слів про неможливість “без'ядерної” Балтії, де розташована російська Калінінградська область.

Погрози з’явилися після того, як у середу, 13 квітня, прем’єр-міністри Швеції та Фінляндії Магдалена Андерсон та Санна Марін зустрілися, щоб обговорити можливість вступу країн до НАТО.

Марін планує, що Фінляндія ухвалить рішення щодо вступу в Альянс за тижні, а не місяці. Її колега хоче, щоб Швеція стала членом НАТО вже у червні 2022-го.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW