Дмитро Лунін відповів, чому бюджет Полтавщини досі не витратив 20 мільйонів на тероборону



14-го квітня відбулася чергова відеоконференція начальника Полтавської обласної військової адміністрації Дмитра Луніна. Він, зокрема, відповів на питання про витрати на територіальну оборону області із бюджету.

Нагадаємо, після сесії Полтавської обласної ради депутат обласної ради Сергій Бульбаха, який зараз захищає країну у складі тероборони ЗСУ, висловив невдоволення тим, що область витратила на оборону лише мільйон із виділених двадцяти.

Дмитро Лунін відповів, чому бюджет Полтавщини досі не витратив 20 мільйонів на тероборону, фото-1

Відповідаючи на це, Дмитро Лунін пояснив журналістам, що за тиждень до початку війни, 15-го лютого, обласна рада дійсно виділила 20 мільйонів на територіальну оборону. Ці кошти мали спрямувати на виготовлення проектно-кошторисної документації для ремонту будівель для тероборони та закупівлю шести пікапів. Але після початку війни з’явилася Постанова Кабміну, якою забороняли капітальні видатки на обласному рівні. Натомість, територіальній обороні надали приміщення, де зараз вона розташовується. Також для перевезення бійців залучили необхідну кількість автотранспорту. Також підрозділам тероборони надали комп’ютерну техніку, пральні машини. Крім цього, соціально відповідальний бізнес надав кошти для закупівлі для бійців тероборони зброї та протитанкової зброї.

А от із закупівлею бронежилетів, форми, касок та іншого приладдя дійсно виникли проблеми. Тому що за кошти із обласного бюджету можуть закуповувати лише ті засоби захисту, які погоджені Мінбороною та мають відповідні сертифікати.

- Таких зараз просто немає на українському ринку. Якщо ви знайдете – надавайте, ми готові сплачувати. Тому що ми не можемо купувати несертифіковані бронежилети, які потім прострілює ворог, - пояснив Лунін.

Дмитро Лунін відповів, чому бюджет Полтавщини досі не витратив 20 мільйонів на тероборону, фото-2

Нагадаємо, раніше Олександр Мамай аналогічно пояснив, чому міськрада не може закупити бронежилети для тероборони Полтави.

Щоб оперативно стежити  за перевіреними новинами підписуйтеся на наш Telegram. Разом тримаємо інформаційну оборону. Україна переможе!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW