Щоденник повномасштабного вторгнення. Зведення на 13 квітня



Розпочалася сорок дев’ята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Триває повномасштабна збройна агресія російської федерації проти України.

Інформація від Генштабу ЗСУ станом на 6 ранку 13 квітня

Щоденник повномасштабного вторгнення. Зведення на 13 квітня, фото-1

Ворог не перестає завдавати ракетно-бомбових ударів по об’єктах цивільної інфраструктури у Харківській та Запорізькій областях. Активно веде повітряну розвідку.

До 26 квітня російська федерація ввела в прикордонних з нашою державою районах та на тимчасово окупованій території Криму так званий “жовтий рівень терористичної загрози”. Вказані заходи проводяться, імовірно, з метою організації переміщення військової техніки, озброєння та особового складу на територію України.

Окупанти продовжують перекидання до України так званих “добровольців”. Так, за наявною інформацією, у Ленінградській області сформовано батальйон чисельністю близько 400 осіб. Складається він виключно з військовослужбовців, які мають бойовий досвід. Направили їх в Україну для посилення одного з підрозділів 42-ї мотострілецької дивізії 58-ї загальновійськової армії.

На Сіверському напрямку не виключається утримання в прикордонних з Україною районах Курської області окремих підрозділів для проведення демонстраційних дій з метою сковування наших сил.

На Слобожанському напрямку продовжується часткове блокування та артилерійські обстріли міста Харкова. На деяких тимчасово зайнятих територіях ворог вдається до формування підрозділів так званої “народної міліції”. Для виконання зазначених заходів здійснює відповідну роботу.

На Донецькому і Таврійському напрямках противник продовжував завдавати авіаційних ударів по Маріуполю. Веде наступ в районі металургійного комплексу Азовсталь та морського порту.

На Південнобузькому напрямку ворог намагається оволодіти окремими населеними пунктами, успіху не має.

На території Донецької та Луганської областей захисники України за минулу добу відбили шість атак ворога, знищили дві одиниці автомобільної техніки та три артилерійські системи противника.

Угрупованням Повітряних Сил Збройних Сил України за попередню добу збито ворожий літак Су-25. Противник суттєво зменшив використання авіації у зв’язку з погодними умовами.

Інформація про загальні бойові втрати ворога

Щоденник повномасштабного вторгнення. Зведення на 13 квітня, фото-2
  • Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 13.04 орієнтовно склали:
  • особового складу - 19800 осіб,
  • танків - 739 од,
  • бойових броньованих машин - 1964 од,
  • артилерійських систем - 358 од,
  • РСЗВ - 115 од,
  • засоби ППО  - 64 од,
  • літаків - 158 од,
  • гелікоптерів - 143 од,
  • автомобільної техніки - 1429 од,
  • кораблі /катери - 7 од,
  • цистерн з ПММ - 76,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня - 132,
  • Спеціальна техніка - 25.
  • Пускові установки ОТРК/ТРК - 4.

Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій. 

Радник Офiсу Президента України Олексiй Арестович

Щоденник повномасштабного вторгнення. Зведення на 13 квітня, фото-3

У Маріуполі підрозділи 36 бригади морської піхоти внаслідок складного та ризикованого маневру прорвалися на з'єднання з полком «Азов», який професійно забезпечив цей захід.

Результати:

  • 1. «Азов» отримав суттєве підкріплення;
  • 2. 36-а бригада уникла розгрому частинами і отримала додаткові серйозні можливості, фактично набула другого шансу;
  • 3. Захисники міста, тепер спільно, серйозно зміцнили свій район оборони.

Кервіник Луганської ОВА Сергій Гайдай

Щоденник повномасштабного вторгнення. Зведення на 13 квітня, фото-4

В ефірі національного телемарафону кервіник Луганської ОДА Сергій Гайдай поділився інформацією про те, що наступ на Донбас росіянами мав відбутися з дня на день, але погода зіграла на руку українським захисникам. Почалися дощі.

«Ми вже можемо констатувати факт, що позавчора і вчора почали стягувати важку техніку у великому обсязі, великій кількості, сотнями одиниць з віддалених районів уже ближче до лінії фронту. Це свідчить про те, що все, сьогодні-завтра мав би початися наступ, але сьогодні в нас почався дощ, і немаленький. І по прогнозу цей дощ триватиме декілька днів. Це 100% піде нам на руку, тому що все ж таки Луганщина — це більш сільська місцевість, а ті декілька доріг, по яким можна пересуватися технікою, це треба вишикуватися у колону. А це легка мішень, легка ціль для наших захисників. Тому я дуже сподіваюся, що ці дощі на тиждень десь пригальмують наступ», — сказав Сергій Гайдай в ефірі національного телемарафону.

Голова ДонОВА Павло Кириленко

Щоденник повномасштабного вторгнення. Зведення на 13 квітня, фото-5

За словами Павла Кириленка, перегрупування військ ворога знаходяться на завершальній стадії. Надалі планується рух по декількох напрямках. Також Кириленко розповів щодо можливих ключових міст-цілей ворожих військ. 

"Їх відверто не так багато лишилось, ті, які відносно цілі. І є такі міста, як вважає так звана "ДНР", символічні для них. Це Слов'янськ. В 2014 році їх вибили з цього міста і вони хочуть реалізувати там те, що не вдалось в 2014 році" - сказав Кириленко. 

За його словами ціллю може стати Краматорськ. Це місто останні роки розвивалось. І по інфраструктурі і по розташуванню ці міста являють для ворога дуже великий інтерес. 

Оперативне зведення поліції Донеччини на 13 квітня 

Щоденник повномасштабного вторгнення. Зведення на 13 квітня, фото-6

За добу обстрілів росіян зазнали 4 населених пункти. Унаслідок ударів пошкоджено  щонайменше 11 цивільних об’єктів – житлові будинки, завод. Є вбиті та поранені цивільні мешканці. Серед постраждалих – 12-річна дитина, яка отримала поранення у Великій Новосілці. 

Упродовж минулої доби окупанти вдарили по таких населених пунктах Донеччини - Маріуполь,  Авдіївка, Мар’їнка, Велика Новосілка.

Ворог обстрілював мирне населення з реактивних систем залпового вогню «Град», танків,  мінометів, стрілецької зброї.

Поліцейські відкрили кримінальні провадження за ст.438 (порушення законів і звичаїв війни) та ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України.

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW