​Ракетний обстріл критичної інфраструктури в Одесі та Тернополі: розпочато розслідування



Ворог здійснив ракетні удари по критичній інфраструктурі міст Одеси та Тернополя 3 квітня. По данному факту Вже розпочато розслідування 

Про це повідомляє редакція 056. 

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни збройними силами РФ (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, вранці 3 квітня 2022 року військовослужбовці РФ завдали ракетних ударів по території нафтопереробного заводу та нафтосховищ в Одесі. Внаслідок удару знищено резервуари з пальним, пошкоджено господарські будівлі та газові комунікації. Одного громадянина госпіталізовано до лікарні з пораненнями, інформація щодо загиблих - відсутня. Також через ракетний обстріл зазнали суттєвих руйнувань об’єкти цивільної інфраструктури. 

​Прокурори Тернопільської обласної прокуратури здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 3 квітня 2022 року близько о 22:15 хв збройні сили РФ, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, здійснили ракетний обстріл одного з об’єктів критичної інфраструктури у Тернополі. Будь-які військові об’єкти на даній території відсутні. 

Наразі на місці події проводяться необхідні слідчі дії, працюють фахівці ДСНС й працівники правоохоронних органів. Жертв та постраждалих немає.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

Наразі на місці події проводяться необхідні слідчі дії, працюють співробітники ДСНС. 

Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW