Зеленський розповів подробиці затримання Медведчука, який намагався втекти за кордон



Народний депутат Віктор Медведчук був затриманий, коли намагався втекти за кордон.

Про це заявив у своєму відеозверненні Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

"Він ховався 48 днів. А ось нарешті вирішив спробувати втекти за межі нашої держави. Що ж, для цього «космонавта» – у поганому сенсі слова – не спрацювало знамените «Поехали!». Вважаю особливо цинічним з його боку використовувати військовий камуфляж. Намагався так замаскуватись. Ось такий «вояка». Ось такий «патріот»", - зазначив Зеленський.

За його словами, якщо Медведчук сам обрав для себе військову форму, він підпадає під правила воєнного часу.

Глава держави також запропонував росії обміняти Медведчука на українських полонених.  

"Пропоную російській федерації обміняти цього вашого хлопця на наших хлопців і наших дівчат, які зараз у російському полоні. Тож важливо, щоб наші правоохоронні органи та військові також розглянули таку можливість", - підкреслив Президент.

У ході спецоперації, проведеної Службою безпеки України, був затриманий народний депутат Віктор Медведчук (фракція "Опозиційна платформа – За життя").

 27 лютого стало відомо, що народний депутат Віктор Медведчук, підозрюваний у державній зраді, втік з-під домашнього арешту. 

Суд обрав Медведчуку запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в межах двох кримінальних справ - щодо видобутку нафти й газу в Чорному морі й стосовно сприяння діяльності терористичної організації через поставки вугілля з тимчасово окупованих територій Донбасу.

Читайте також:Арестович розповів про прорив морпіхів до захисників Маріуполя

В Україні вже понад 320 тисяч осіб пройшли повну процедуру реєстрації для складання вступного тестування



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW