Суми: експерти фіксують факти збитків, комісія працює з документами



Робоча комісія з питань оцінки шкоди внаслідок військової агресії росії, спричиненої власникам нерухомого майна на території Сумської міської територіальної громади, створена розпорядженням міського голови від 31 березня 2022 року № 179-Р продовжує попередній розгляд документів заявників.

Як повідомляють в департаменті інфраструктури міста, на цивільних об’єктах, що зазнали обстрілів та бомбардувань, працюють експерти, завдання яких – зафіксувати всі факти пошкоджень, та докази, що підтверджують наслідки військової агресії з боку країни-загарбника.

Поки працюють експерти, немає вільного доступу до зазначених об’єктів, аби розпочати розбирати завали та вивозити будівельне сміття.

Працівники департаменту встановлюють зв’язок з власниками пошкодженого чи зруйнованого майна та їхніми сусідами, оскільки доволі часто такі контакти виявляються втраченими. Є потреба у заведенні через всю прилеглу територію комунальної техніки, тоді як подекуди люди вже упорядковують городи та лагодять межу між садибами.

Тим часом юристи правового управління консультують містян, які формують пакети необхідних документів та мають намір подати їх на розгляд створеної робочої комісії. Зареєстровано близько 100 подібних заяв: хтось зовсім залишився без житла, чиєсь помешкання зруйноване наполовину: стіни, перекриття; десь треба перекрити дах, замінити двері чи вікна, у когось постраждав балкон із заскленою рамою, гараж чи авто. Різний рівень збитків та трат, що є однаково вагомими для родинних бюджетів мешканців сумської громади.

СМР



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW