На Львівщині створили новий дитячий будинок сімейного типу



Новий дитячий будинок сімейного типу створили на Львівщині.

У Турківській територіальній громаді Самбірського району на базі наявної прийомної сім’ї створили дитячий будинок сімейного типу. Про це повідомили у пресслужбі Львівської військової адміністрації.

У родину влаштували на спільне проживання та виховання двох дітей, позбавлених батьківського піклування, які є рідними братами. Відтепер в родині проживатиме 9 дітей, з яких четверо рідних та п’ятеро прийомних дітей.

«Станом на сьогодні в області перебуває понад 500 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та ще 10 дитячих будинків сімейного типу, які перемістилися із зони проведення бойових дій» - зазначив начальник служби у справах дітей ЛОВА Володимир Лис.

Дитячий будинок сімейного типу – це окрема сім'я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання від 5 до 10 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Всього у Львівській області функціонує 42 дитячих будинків сімейного типу та 77 прийомних сімей, в яких виховується 416 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа.

Читайте також: Львів'янин продав свою олімпійську медаль, щоб допомогти армії



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW