Укрпошта відновлює відправки залізницею: які маршрути



Зі Львова можна буде залізницею відправити посилки. 

Як повідомили у пресслужбі Львівської ОДА, після 21 року перерви Укрпошта відновлює відправки залізницею. Тепер пошту доставлятимуть зі Львова, Одеси, Харкова, Дніпра до Києва та у зворотному напрямку. Найближчим часом планують ввести в експлуатацію 14 залізничних поштових вагонів. 

До слова, один залізничний вагон може перевезти близько 40 контейнерів, а це орієнтовно 2,4 тис посилок. Отож за тиждень можна буде доставити близько 140 тисяч посилок. 

Попри те, що відправлення здійснюватимуть до 5 міст, адресувати посилку можна буде до будь-якого населеного пункту, у якому розташоване відділення Укрпошти. Туди посилки доставлятимуть автомобілями. 

Також у поштових вагонах перевозитимуть гуманітарні вантажі, які відправляють волонтери. Прийом саме гуманітарних вантажів не проводиться у всіх відділеннях Укрпошти, а тільки у тих, що розміщені поруч із центральними залізничними вокзалами.

З 9 квітня гуманітарний вантаж можна оформити до відправлення у відділенні міста Львів №79023 за адресою пл. Двірцева, 1. На наступному тижні відправити гуманітарні вантажі можна буде з Києва (відділення 02505), Дніпра (відділення 49501), Одеси (відділення 65501) та Харкова (відділення 61501). Оформити відправлення можна буде також в особистому кабінеті.

Для волонтерів діятиме спеціальний тариф. Вартість одного відправлення вагою до 30 кг та найдовшою стороною до 70 см – всього 25 грн. Сплата за рахунок отримувача неможлива. Це мінімальна вартість, яка йтиме на підготовку та обслуговування поштового вагону. Проте, якщо у волонтерів наразі немає можливості сплатити за вартість посилок, вони все одно будуть прийматися до відправлення. Про безкоштовне відправлення потрібно повідомити оператору – його вартість буде покриватися за рахунок залучення коштів благодійних фондів.

Термін зберігання посилки у місті призначення – до 14 днів. Після цього, у разі якщо отримувач не забрав посилки, Укрпошта буде передавати їх волонтерським організаціям та фондам. Звертаємо увагу, Укрпошта залишає право на догляд посилки і у разі, якщо у посилках буде міститься не благодійний а комерційний вантаж, такі посилки також будуть передаватися волонтерським організаціям з якими співпрацює Укрпошта.

Нагадаємо, тестовий запуск доставки пошти залізницею відбувся 1 квітня - тоді Укрпошта спільно з Укрзалізницею запустили перший поштовий вагон за маршрутом Львів-Київ.

Укрпошта відновила поставки залізницею
Фото - ЛОДАУкрпошта відновила поставки залізницею
Фото - ЛОДА

Читайте також: Євросоюз закрив в'їзд для вантажівок з білорусі та росії



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW