У них немає моральних бар'єрів: російські окупанти використовують українських дітей для розвідки наших військових позицій



Російські окупанти немають моральних бар'єрів. Під час війни використовують у власних цілях дітей. Тому СБУ звертається до всіх батьків із проханням бути пильними щодо переписок та контактів своїх синів і дочок.

Про це повідомляє Служба безпеки України.
"Ворог не знає правил і моральних бар’єрів, тому без сумнівів втягує підлітків у свої криваві плани. Так, у Харкові окупанти встановили контакт із неповнолітнім хлопцем через Telegram-меседжер. Рашисти обіцяли заплатити гроші за інформацію про позиції ЗСУ на території міста. Тим часом на Луганщині двоє російських солдат діяли не через меседжер, а напряму — запропонували 16-річному підлітку гроші в обмін на інформацію про місця розташування та маршрути пересування українських військ. Хлопець злякався, проте окупанти його «заспокоїли»: мовляв, ти малолітній, тобі нічого не буде. Завдяки втручанню українських силовиків хлопці не встигли передати інформацію ворогу.
Наразі розглядається питання про можливість притягнення правопорушників до кримінальної відповідальності. СБУ нагадує, що в Україні вона настає при досягненні особою 16 років, а в окремих випадках — з 14 років. Тож батькам треба бути максимально уважними до того, де їхні діти, з ким і про що спілкуються, а також контролювати поведінку дітей в інтернеті. В умовах війни їхня довірливість може призвести до трагедії. Адже окупанти можуть залучати неповнолітніх до вчинення терактів, диверсій, корегування вогню та інших тяжких злочинів, здатних спричинити загибель багатьох людей", - повідомляють в СБУ.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW