Міжнародний валютний фонд відкрили спеціальний рахунок для України



Міжнародний валютний фонд відкрив для України спеціальний рахунок, на який інші країни матимуть змогу перераховувати допомогу.

МВФ погодив відкриття спеціального адміністративного рахунку для спрямування грошей країн-донорів на допомогу Україні. Про це повідомляється на сайті Фонду.

Це прискорить процес отримання такої допомоги, стверджується на сайті Фонду.

Механізм такий: на рахунок надходить допомога у будь-якій валюті, а МВФ переводить її у свою валюту SDR і надає Україні.

Перший внесок у нього уже анонсувала Канада, він становитиме $800 млн. Гроші будуть перераховуватися у резервних валютах (долари США, євро, фунти, юані, канадські й австралійські долари, швейцарські франки) або спеціальних правах запозичення, а МВФ буде відправляти їх на рахунок України.

Довідка: МВФ - це спеціальне агентство Організації Об'єднаних Націй (ООН), засноване 29-ма державами, з метою регулювання валютно-кредитних відносин країн-членів і надання їм допомоги при дефіциті платіжного балансу шляхом надання коротко- і середньострокових кредитів в іноземній валюті. Фонд має статус спеціалізованої установи ООН. Має 190 країн.

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW