Роумінгу між Україною та ЄС стане більш доступним або й безкоштовним



Мобільні оператори Європи та України співпрацюватимуть, щоб робити зв’язок доступнішим, пише Сайт міста Чернівці 0372.ua

Нагадуємо, ми писали раніше, щоСША ввели санкції проти найбільшої в РФ і світі алмазодобувної компанії

Оператори мобільного зв’язку з країн ЄС та України підписали спільну заяву, якою засвідчують наміри співпрацювати задля забезпечення доступного або й безкоштовного роумінгу між Євросоюзом та Україною, що важливо для багатьох українців в умовах війни.

"Після того, як з’явилося кілька спонтанних добровільних ініціатив, спільна заява створює більш стабільну основу, щоб допомагати вимушеним переселенцям з України до Європи залишатися на зв’язку з рідними і друзям в Україні. Ініціатива кількох операторів скасувати чи знизити тарифи на дзвінки з Україною і плату за роумінг для переселенців щиро вітається, її варто забезпечити ширшим і більш сталим підгрунтям", - зазначає ЄК. 

Мета спільної заяви - зафіксувати скоординований підхід, щоб українські та європейькі оператори далі забезпечували українцям доступний зв’язок. Оператори обіцяють для цього знижувати тарифи за роумінг та інші, які вони стягують одне з одним для забезпечення дзвінків за кордон. 

 Документ підписали загалом 27 операторів - 24 європейських, у тому числі кілька загальноєвропейських об’єднань, і три українських: "Київстар", Vodafone-Україна і Lifecell. Заява і далі відкрита для підписання. 

Підписання відбулося за підтримки Єврокомісії, Європарламенту, профільним регулятором ЄС та українським. 

Представниця ЄК Катарина Матернова зазначає, що це може бути однією з перших підвалин для майбутньої угоди щодо роумінгу між Україною та ЄС.

Читайте також: У Чернівцях при міській поліклініці №2 працює відділення реабілітації: перелік послуг

У Чернівцях любителю нічних феєрверків вручили повістку до воєнкомату



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW