У Запоріжжі зазначили, що великі черги в органах соцзахисту при реєстрації переселенців відбуваються через навантаження на е-систему



У Запоріжжі люди з Маріуполя, Бердянська, Енергодару та інших міст, що прибувають з зон активних бойових дій та окупації, залишаються тут і мають зареєструватися, як тимчасово переміщені особи. Зараз можна побачити дуже великі черги в органах соцзахисту.

Про це повідомив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв під час прямого ефіру на телеканалі «МТМ», передає 061.

За словами посадовця, через велике навантаження співробітники соцзахисту технічно не можуть дуже швидко оброблювати дані та багато часу займає внесення інформації в електроні реєстри.

«У нас зараз є центри, де ми приймаємо переміщених осіб. Люди обирають – чи залишаються вони в місті, чи їдуть далі. Більша частина їде до інших країн, хтось переміщується на західну Україну. Звичайно, частина лишається в нашому місті – на початку це були маріупольці, а зараз більшість – це мешканці Запорізької області. Так, зараз є черги в органах соцзахисту при реєстрації осіб, щоб отримати відповідний статус. Це залежить не від самих працівників цих установ, а від програми. На неї дуже велике навантаженні і немає можливості швидко оброблювати ці дані. Ми опрацювуємо різні варіанти, у тому числі, аби вдень приймали документа, а в вечірній і нічний час вносили ці дані в програми», - зазначив Куртєв.

Відомо, що з усіх осіб близько 15% переселенців залишаються у Запоріжжі, а усі інші слідують далі за маршрутом, переважно у західні регіони країни.

Нагадаємо, раніше ми писали про те що, окупанти "конфіскували" евакуаційні автобуси, що прибули до Мелітополя - українська влада веде перемовини з рф



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW