Як отримати державну допомогу внутрішньо переміщеним громадянам: роз’яснення Запорізької ОВА



У департаменті соцзахисту Запорізької обласної військової адміністрації розповіли про алгоритм отримання допомоги громадянам, які були змушені покинути домівки у зоні бойових дій і тимчасово окупованих територіях

Про це повідомляє 061 з посиланням на ЗОВА. 

Очільниця департаменту соцзахисту ЗОВА Марина Нотанова провела нараду з керівниками територіальних громад, на якій пояснила алгоритм отримання державної допомоги внутрішньо переміщеним особам. 

Допомогу можуть отримати всі громадяни, переміщені з зони бойових дій, а також окупованих територій. Підставою для надання допомоги є отримання статусу внутрішньо переміщеної особи, яка підтверджується довідкою про взяття на облік. Відповідну довідку видають у територіальних органах соціального захисту населення, територіальних громадах, а також сільських, селищних, міських радах або у ЦНАП. 

“Надається така допомога з місяця звернення, на період воєнного стану та місяця після його припинення, на кожну внутрішньо переміщену особу”, - повідомила Марина Нотанова.

Розмір допомоги для осіб з інвалідністю або дітей – 3000 гривень щомісяця. Для працездатних дорослих – 2000 гривень на місяць. Допомогу виплачують за повний місяць, незалежно від дати звернення за її наданням, чи дати скасування воєнного стану. Виплати здійснюватимуть три рази на місяць (2, 12 і 22 числа).

Для отримання допомоги необхідно мати банківський рахунок. Заяви на допомогу до 14 квітня будуть призначені як заяви з 1 березня. Всі внутрішньо переміщені особи, які вже мають статус біженця, отримають допомогу автоматично.

Раніше 061 повідомляв, що запоріжців закликають підтримати наших захисників на всіх напрямках оборони.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW