Пацієнти зможуть отримувати “Доступні ліки” як за електронним, так і за паперовим рецептом у будь-якого сімейного лікаря



Пацієнтам із хронічними захворюваннями важливо не припиняти приймати ліки, які призначив медик. Це допоможе контролювати стан здоров’я і не допускати погіршення. Для цих пацієнтів продовжує працювати програма “Доступні ліки”.

Про це повідомляє прес-службаМіністерства охорони здоров’я України, передає 061

В умовах воєнного стану українці можуть отримувати “Доступні ліки” як за електронним, так і за паперовим рецептом.

Завдяки цьому навіть під час перебоїв з електроенергією чи інтернетом лікар зможе виписати рецепт, а аптека - його погасити. Національна служба здоров’я відшкодовує аптекам вартість ліків як за електронним, так і за паперовим рецептом.

Щоб отримати препарати за програмою “Доступні ліки” потрібно звернутися до відповідного лікаря, в залежності від напряму:

  • бронхіальна астма, діабет ІІ типу, серцево-судинні захворювання - рецепт виписує сімейний лікар;
  • розлади психіки та поведінки - рецепт виписує лише психіатр;
  • епілепсія - психіатр або невролог;
  • нецукровий діабет - ендокринолог, якщо потрібен повторний рецепт, то його може виписати сімейний лікар.

В умовах воєнного стану, декларація з лікарем первинки необов’язкова. Якщо пацієнт переїхавв інший населений пункт, або не може зв’язатися з лікарем, з яким укладена декларація, - це не проблема. За рецептом можна звернутися до будь-якого іншого сімейного лікаря, терапевта або педіатра, якщо ліки потрібні дитині. Лікар може виписувати рецепт на “Доступні ліки” на місяць.

Також нагадуємо, що лікар, з яким у пацієнта підписана декларація, може виписати рецепт по телефону. Номер рецепту та код-підтвердження надійде пацієнту на телефон.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як діяти під час хімічної атаки



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW