Щоденник повномасштабного вторгнення. Зведення на 7 квітня



Розпочалася сорок третя доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Російська федерація продовжує ведення повномасштабної збройної агресії проти нашої Держави.

Генеральний штаб Збройних сил України

Фото - Facebook Генштабу ЗСУ

Фото - Facebook Генштабу ЗСУ

Основні зусилля окупанти зосереджують на підготовці до наступальної операції на сході України, метою якої є встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей.

На Слобожанському напрямку противник і надалі блокує місто Харків та здійснює артилерійські обстріли.

На Донецькому і Таврійському напрямках ворог продовжує артилерійські обстріли населеного пункту Попасна. Мета - завдання вогневого ураження підрозділам Збройних Сил України та відновлення наступу на Рубіжне, Нижнє і Новобахмутівку. Також окупанти безуспішно намагалися прорвати оборону підрозділів наших військ в районі населеного пункту Новотошківське.

На Південнобузькому напрямку ворог здійснює оборону раніше зайнятих рубежів, вживає заходів з відновлення боєздатності своїх підрозділів. Продовжує проводити жорсткі фільтраційні заходи на тимчасово зайнятих територіях Херсонської області.

Частина виведених російських підрозділів розміщується у наметових містечках на території низки областей російської федерації, що межують з Україною. Військовослужбовці відмовляються брати участь у подальших бойових діях на території України. Морально-психологічний стан зазначеного особового складу низький та має тенденцію до погіршення.

Командування збройних сил російської федерації продовжує пошуки можливостей розв’язання проблемного питання поповнення людськими ресурсами своїх підрозділів. Російські військові комісаріати активізували роботу з військовозобов’язаними, які були звільнені з військової служби після 2012 року та мають військово-облікові спеціальності водія, механіка-водія, розвідника, а також молодших командирів. Офіційною причиною виклику до військкоматів є проведення зборів з підготовки за зазначеними військовими спеціальностями терміном на 3 місяці. Також, на території так званої придністровсько-молдавської республіки проводиться відповідна агітаційна робота з населенням, що має російське громадянство.

Окупанти продовжують насильницькі дії стосовно цивільного населення на тимчасово зайнятих територіях. Здійснюють примусове вивезення населення міста Маріуполя в тимчасово окуповані райони Донецької області.

Угруповання Повітряних Сил ЗСУ за попередню добу уразило три повітряні цілі: крилату ракету, БПЛА та бойовий літак. Авіація Повітряних Сил продовжувала нанесення ракетно-бомбових ударів по військах окупантів.

Радник глави офісу президента і військовий експерт Олексій Арестович

Олександр Арестович повідомив, що російські окупанти пішли в наступ від Ізюма в бік Слов’янська і Краматорська. За його словами, почалася спроба російських військ відрізати з півночі українські війська на Донбасі.

Поліція Донеччини

Щоденник повномасштабного вторгнення. Зведення на 7 квітня, фото-2

За добу обстрілів росіян зазнали 8 населених пунктів. Унаслідок ударів пошкоджено щонайменше 37 цивільних об’єктів  – житлові будинки, школа, дитячий садок, газорозподільна станція, магазин, завод, шахта. Є загиблі та поранені цивільні мешканці. 

Упродовж минулої доби найгарячішими точками Донеччини стали Маріуполь, Авдіївка, Мар’їнка, Вугледар, Новогродівка, Очеретине, Промінь, Солодке.

Ворог обстрілював мирне населення з реактивних систем залпового вогню «Град», танків, артилерії, стрілецької зброї.

Поліцейські відкрили кримінальні провадження за ст.438 (порушення законів і звичаїв війни) та ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України.

Виявлено 67 порушників комендантської години. За керування транспортом в стані сп’яніння вилучено 1 автомобіль.

На блокпостах перевірено 4418 осіб, 2324 транспортних засоби.

Внаслідок обстрілу окупантів з реактивної артилерії є загиблі та поранені цивільні мешканці. Руйнувань зазнали багатоповерхові будинки, школа. російськими снарядами було вбито 4 мирних жителів, ще 4 отримали поранення. Травм зазнали літні люди, які стояли у черзі для отримання гуманітарної допомоги. Інформація про кількість постраждалих і руйнування уточнюється. 

Голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко

Про перебіг воєнних дій на Донеччині та евакуацію населення – в ефірі національного телемарафону.

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай

Сергій Гайдай о 10 ранку 7 квітня повідомив:

"Готуємося до наступу! Не тягніть з евакуацією! Можливо, ці декілька днів - це останній шанс виїхати!

Під ворожим вогнем всі вільні міста Луганщини. Внаслідок ранкового обстрілу у Кремінній маємо одну загиблу людину.

Готуємося до наступу орків: запасаємося пальним, транспортом, гуманітарною допомогою, забезпечуємо всім необхідним наших захисників

Не зволікайте з евакуацією! Ворог намагається відрізати всі можливі шляхи вивезення людей. Вчора було пошкоджено залізничну колію, благо - змогли відремонтувати, а якщо повториться, чи вийде знову?! Не тягніть - евакуюйтеся!"

Голова Слов'янської військової адміністрації Вадим Лях

Щоденник повномасштабного вторгнення. Зведення на 7 квітня, фото-13

Вадим Лях зранку розповів, як у місті працюють банки та магазини, та які відкриті аптеки. Голова ВА також повідомив, що у Донецькій області відновилася робота казначейства, тому мешканці Слов'янської громади отримають виплати.

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW