Президент України подякував Ірландії за підтримку та закликав узяти участь у відновленні Херсонщини



Президент України Володимир Зеленський подякував Ірландії за підтримку спеціальної прискореної процедури надання членства України в Євросоюзі та запросив її взяти участь у відновленні Херсонської області.

Про це повідомляє "Інтерфакс - Україна".

"Ви з перших днів російського вторгнення – на боці добра. На боці свободи. На боці України. Ви не сумнівалися – чи допомагати нам. Ви одразу ж стали допомагати. І хоча ви – нейтральна країна, ви не залишилися нейтральними до горя та страждань, які Росія принесла українцям. Я вдячний усім вам за це", - сказав він у середу, звертаючись через відеозв'язок до парламенту та народу Ірландії.

"Вдячний і керівництву вашої держави, і кожному ірландцю. Вдячний за підтримку санкцій проти Росії. Вдячний за надану нам гуманітарну та фінансову підтримку. Вдячний за особливе занепокоєння про наших людей, які шукали і знайшли безпеку на землі Ірландії", - сказав президент, додавши: "Наше порозуміння та взаємоповага вже на тому рівні, коли можна сказати – лише питання часу, щоб ми разом із вами жили в нашому спільному Європейському домі. Я вдячний вам за підтримку спеціальної прискореної процедури членства України в Євросоюзі. З вашим лідерством це буде ще швидше та вигідніше для обох наших народів".

Зазначивши, що "вже зараз слід думати про відновлення нашої країни, відновлення після війни", Зеленський запросив Ірландію взяти участь у відновленні України, "наприклад у нашій Херсонській області".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW