Нові санкції проти росії, засідання Радбезу ООН та чергові злочини окупантів: важливі події минулої доби



Сорок перший день протистояння України російським окупантам приніс нові санкції проти росії, засідання Радбезу ООН та чергові злочини окупантів. Про важливі події 5 квітня розкаже редакція. 

Володимир Зеленський звернувся до високопосадовців і членів Радбезу ООН: «Потрібно негайно притягати російських військових і тих, хто віддавав їм накази, до відповідальності за воєнні злочини на території України. Кожен, хто віддавав злочинні накази і хто їх виконував, убиваючи наших людей, опиниться під трибуналом, який має бути аналогічним Нюрнберзькому процесу».

Геншатб ЗСУ повідомляє: російські війська, зухвало нехтуючи нормами Міжнародного гуманітарного права, продовжують застосовувати авіацію та артилерію для завдання ударів по об’єктах цивільної інфраструктури та промисловості. Так, внаслідок обстрілу міста Рубіжне Луганської області, окупантами пошкоджено цистерну з азотною кислотою.

У місті Ізюм російські окупанти займаються фабрикацією доказової бази про нібито злочини Збройних Сил України. З цією метою здійснюють обстріли населеного пункту та створюють вигляд “документування”. Також росія готує масштабну провокацію в Маріуполі, щоб звинуватити у ній Україну.

За даними ДСНС України, з початку широкомасштабного військового вторгнення російської федерації на території України знешкоджено 22 425 вибухонебезпечних предметів, 417 кг вибухової речовини, зокрема 1 тис. 364 авіаційні бомби. Обстежено територію площею 5 тис. 124 га.

Анонсовано п’ятий пакет санкцій ЄС проти росії:

▪️Заборона на експорт у Росію напівпровідників, машин та транспортного обладнання на суму 10 мільярдів євро.

▪️Заборона на вхід в порти ЄС для російських суден

▪️Заборона будь-яких транзакцій з чотирма ключовими російськими банками, включаючи ВТБ. 

▪️Обмеження на в'їзд вантажівок з Білорусі та Росії тощо.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW