Через збройну агресію РФ в Україні загинуло 167 дітей



Станом на ранок 6 квітня 2022 року більше 446 дітей постраждали в Україні внаслідок збройної агресії Російської Федерації. При цьому 167 дітей загинуло та  більше 279 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора. 

Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях. Зокрема у місті Маріуполі, на окремих територіях Київської, Чернігівської та Луганської областей.

За отриманими даними найбільше постраждало дітей у Київській - 78, Донецькій - 81, Харківській - 64, Чернігівській - 49, Миколаївській - 39, Луганській - 31, Запорізькій - 22, Херсонській - 29, столиці - 16, Сумській - 16, Житомирській - 15 областях.

Стало відомо, що 25 березня в Харківській області внаслідок обстрілів житлових будинків в селах Мала Рогань та Вільхівка військовими рф загинула 13-річна  дівчинка.

4 квітня внаслідок обстрілів збройними силами рф Авдіївки Донецькій області поранено двох малолітніх дітей.

Триває примусове вивезення дітей з України до російської федерації. Із лікувального закладу КНП "Обласний дитячий кістково-туберкульозний ценр м. Маріуполь" військовослужбовцями рф примусово вивезено 12 дітей, які перебували  там на лікуванні.  

Матір-виховательку Дитячого будинку сімейного типу разом з її 8 дітьми-вихованцями, 3 власними дітьми та 3 прийомними примусово вивезено з м. Маріуполя Донецької області до міста Саранськ російської федерації.

Через бомбардування та обстріли пошкоджено 927 закладів освіти. 83 з них зруйновано повністю.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW