Маріуполь. Військова деблокада наразі неможлива, але Ердоган пообіцяв допомогти з евакуацією поранених, - Президент Зеленський



Військова допомога Маріуполю – це дуже складно. Військова деокупація Маріуполя – складна. І хлопці, які захищають місто, їм дуже складно, але вони це знають. 

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський. Сьогодні він дав розгорнуте інтерв’ю провідним українським журналістам. Його траслювали в прямому ефірі Національного телемарафону.

«Захисникам Маріуполя дуже важко. Я все це розумію. Різним людям по-різному. Не хочу говорити про різні тонкощі, але так воно є. Є певні зобов’язання. Їх власні. Там є їх загиблі побратими. І вони не можуть залишати їх на полі боя» - пояснив ситуацію Зеленський.

Він зазначає, що Україна довго шукала посередника, якого сприймали б окупанти. 

«Ми домовились з Туреччиною. Туреччина погодилась вивезти кораблями загиблих, поранених захисників Маріуполя. Евакуювати маріупольців. Технічно ми готові для цього. Ми чекаємо погодження від путіна. Ердоган розмовляє з путіним»,  - сказав Президент.

Домовленості щодо допомоги з боку Туреччини були досягнуті під час перемовин з росією. 

«Багато хто питає, а навіщо ми взагалі ведемо перемовини. Є моменти під час перемовин, які вирішують не глобально, а ось такі речі, як вивіз поранених, доставка харчів тощо. Тому ми пробуємо. А раптом вийде!

Зараз цей перший крок, якщо нам вдасться, то найближчим часом ми побачимо результат. Якщо не вдасться, то ми будемо знати, що особисто президент  російської федерації не хоче йти на жодний гуманітарний крок».



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW