14-річна Альона з Маріуполя два тижні з родиною прожила під обстрілами і знімала все для родичів в Донецьку



Родина зараз за кордоном, але кажуть, що вдома не втрачали оптимізму.

Дівчинка Альона та її мама Лариса лише почали всміхатись і знову вчаться спати. Родина Загреб у 2014 тому році вже переїхала з окупованої Луганщини і через кілька років оселилась у Маріуполі, щоб стати біженцями вдруге.

Про те, як вони виживали 2 тижні в заблокованому місті і що допомогло вижити - розповіли ведучій ТСН Лідії Таран.

Альона з мамою вже 4 дні перебувають в селі під Люксембургом. 34 години дороги сюди з Чернівців, до того - з Дніпра. Але справжньою дорогою життя став для них нескінченно довгий шлях від Маруіполя до Запоріжжя. Щоб дожити до цього моменту, їм потрібно було протриматись два тижні у пеклі.

День за днем Альона знімала трохи відео - як вони виживають і що відбувається довкола. «Знімати я почала десь п'ятого березня, мені стало нудно – просто тому що вирішила показати родичам. Дядькам, тіткам, бабусям, дідусеві, які в Донецьку. Щоб подивилися, в яких ситуаціях ми були», - каже дівчинка.

Рішенням родини Загреб було - не йти жити не в підвал, розмістились в коридорі. В проміжках між бомбардуваннями і вуличними боями треба було готувати їсти. І топити сніг. «Сніг був практично весь час, який ми там перебували, а один раз навіть дощ пішов! Ми збирали з левнівки - там усі збирали. Але ми не не втрачали оптимізму зовсім», - додає мама дівчинки.

Найгірше стало, коли перестали гасити пожежі. І будинки повільно згорали, снаряд влучив в їхній дім. «Це було 9 березня, ми ховалися в прихожій, там потрійна стіна. Я тоді вперше заплакала за весь цей час. Ми лежимо і будинок трясеться як желе, а ми з мамою сміялися, гумор нас рятував», - розповідає Альона.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW