За добу на Полтавщині перевірили більше 1200 підозрілих осіб, вісім із них підозрюють у співпраці із ворогом



На Полтавщині впродовж минулої доби, 3-го квітня, перевірили 866 транспортних засобів та 1281 підозрілу особу. З них 8 осіб доставили до підрозділів поліції для перевірки на причетність до співпраці із російськими окупантами та участі у диверсійній діяльності. Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Полтавської області.

За добу на Полтавщині перевірили більше 1200 підозрілих осіб, вісім із них підозрюють у співпраці із ворогом, фото-1За добу на Полтавщині перевірили більше 1200 підозрілих осіб, вісім із них підозрюють у співпраці із ворогом, фото-2

У поліції нагадують, що в Україні 15 березня 2022 набрав чинність Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення кримінальної відповідальності за колабораційну діяльність».

Залежно від тяжкості вчиненого колаборантом кримінального правопорушення стаття 111-1 Кримінального кодексу передбачає різні види покарань: від 170 тисяч гривень штрафу та позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років до позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років або довічного позбавлення волі. Як додатковий вид покарання до винної особи може застосовуватися конфіскація майна.

Раніше ми повідомляли, що на Полтавщині рівень злочинності зменшився майже на 70 відсотків.

Щоб оперативно стежити  за перевіреними новинами підписуйтеся на наш Telegram. Разом тримаємо інформаційну оборону. Україна переможе!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW