Литва першою в ЄС повністю відмовилася від імпорту російського газу



Литва першою з країн Євросоюзу повністю відмовилася від імпорту російського газу з початку квітня.

Про це повідомляє литовський портал Delfi з посиланням на міністра енергетики Дайнюса Крейвиса, пише Сайт міста Чернівці 0372.ua

Нагадуємо,ми писали раніше, що Уряд Японії хоче евакуювати українських біженців з Польщі

За даними міністерства, від початку цього місяця газотранспортна система Литви працює без імпорту російського газу.

"Ми перша країна Європейського Союзу серед країн-імпортерів "Газпрому", яка здобула незалежність від поставок російського газу, і це є результатом довгострокової послідовної енергетичної політики та своєчасних інфраструктурних рішень", – заявив Крейвис.

 За даними оператора литовської газотранспортної системи Amber Grid, у суботу імпорт російського газу для потреб Литви через литовсько-білоруське сполучення дорівнював 0 МВт-год.

За даними Міністерства енергетики, вся потреба в литовському газі задовольняється через Клайпедський термінал зрідженого природного газу (СПГ). Згідно з графіком, щомісяця на термінал буде надходити три великі обсяги скрапленого газу, які повністю покривають споживання в країні.

"У разі потреби газ також може поставлятися до Литви через газовий зв’язок з Латвією, а з 1 травня – також через газовий з’єднання з Польщею", – повідомив литовський уряд.

Транзитний газ через Литву продовжує транспортуватись для потреб Кенігсберга (Калінінград), але в іншому технічному режимі, ніж зазвичай, забезпечуючи передачу лише необхідної для транзиту кількості газу.

Читайте також:86% бізнесів були змушені скоротити чи навіть зупинити свою діяльність після 24 лютого

На Буковині будуть судити мати трьох дітей, яка витратила майже 105 тисяч гривень соціальної допомоги не за призначенням



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW