Внаслідок негоди на Закарпатті майже 700 будинків залишилися без газу



Рівень води у річці Теребля на Тячівщині сьогодні вночі настільки піднявся, що зруйнував надводний газопровід високого тиску ДУ 150 у районі села Чумальово, повідомляють на сторінці АТ "Закарпатгаз" в соцмережі фейсбук.

Вода розмила берег річки, внаслідок чого відбулася розгерметизація газового переходу. У результаті — майже 700 приватних будинків і 9 об’єктів соціально-побутової сфери, у тому числі школа та дитячий садок, перебувають без газу.

На місці надзвичайної ситуації знаходяться відповідальні особи підприємства. Спеціалісти АТ «Закарпатгаз» організовують заходи з ліквідації аварійної ситуації. Зокрема, проводять земляні роботи для будівництва альтернативного газопроводу.

Нагадаємо, 6 січня внаслідок значних атмосферних опадів та підняття рівня води Тереблею нанесло стовбури дерев та різного роду сміття, що зруйновало опору цього переходу. З того часу підприємство працювало над пошуком альтернативних варіантів постачання газу жителям Чумальово. Наразі збудовано майже 1200 метрів газопроводу, проводяться підготовчі роботи з його перепідключення.

Прохання до споживачів, які залишилися без газу в результаті НП, — перекрийте крани перед газоспоживаючим обладнанням. Газопостачання буде відновлено впродовж наступних кількох днів.

Внаслідок негоди на Закарпатті майже 700 будинків залишилися без газу, фото-1

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW