Російських сил недостатньо, щоб атакувати Україну на всіх фронтах, - Кулеба



Російських сил недостатньо, щоб атакувати Україну на всіх фронтах — заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Про це він сказав в інтерв'ю для американської телерадіокомпанії CNN.

 Дмитро Кулеба заявив, що наразі російські війська не можуть витримати тиск ЗСУ, тому вимушені перегрупуватися, аби продовжити наступ на Україну з трьох фронтів.

Рішення РФ зменшити військову активність на київському та чернівському напрямках прийшло в той час, коли українські війська почали успішно відштовхувати їх із сіл і малих міст в облозі Києва. Причина — вони відчули, що не можуть витримати тиск і утримати лінію фронту навколо Києва.

Кулеба сказав, що це може свідчити про те, що президент Росії Володимир Путін став більш реалістичним щодо своєї військової стратегії.

“Я вважаю, що він [Путін] уже став реальнішим, оскільки я не можу уявити, щоб виведення російських військ з півночі України було не його наказом”, – сказав міністр.

Кулеба зробив висновок, що президент РФ розуміє, що його сила недостатня, аби продовжувати атакувати Україну з усіх куточків.

Але міністр закордонних справ також зазначив, що, на його думку, виведення російських військ може бути спробою стратегічно підготуватися до наступу на український Донбас.

“Ми не втомлюємося боротися за свободу, за незалежність, за цінності. Тому я сподіваюся, що люди на Заході також не в



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW