"Дали по іржавому автомату і штик-ножу": полонені мобілізовані студенти з "ДНР" розповіли, як опинилися на війні



На окупованій території Донецької області для участі у війні проти України мобілізували студентів вищих навчальних закладів - їх привезли в Харківську область.

Про це заявили самі солдати, що потрапили у полон, під час брифінгу. Участь у брифінгу брали 9 осіб, пише "Українська правда".

Мобілізованим військовим 19-20 років, більшість з них жителі Макіївки і Єнакієвого, навчаються у Донецькому національному технічному університеті, Академії управління, Технічному коледжі.

"Дали по іржавому автомату і штик-ножу": полонені мобілізовані студенти з "ДНР" розповіли, як опинилися на війні , фото-1

Полонені заявили, що не знали, куди їх везуть, думали, що на російські полігони на "курс молодого бійця", та запевняють, що вважають себе "громадянами України".

Полонені розповіли, що коли їх зібрали і везли потягом нібито на навчання, то видали лише по автомату і штик-ножу. Багато автоматів були іржаві, ремені на них мали маркування ще СРСР. Шоломи, які їм видали, за словами хлопців, були ще "з часів Другої світової" – один упав з висоти людського зросту і розколовся на дві частини.

У потязі їх було по 11-12 людей у купе, на таку групу їм нібито видавали 1 сухпайок на добу.

За словами студентів, їх привезли у село Веселе в Харківській області, нібито тільки тоді вони зрозуміли, де опинилися. У Веселому хлопців, за їхніми словами, змусили копати опорні пункти для блокпостів на виїзді з села і перевіряти всі машини, які їдуть у село і зі села.

За словами студентів, їх дуже погано годували, медичного забезпечення не було взагалі – з 25 людей половина хворіли.

Полонені запевняють, що ніхто з них "ні разу не стріляв і не мародерив".  

Вони також кажуть, що самі здалися в полон, коли почули, що йде наступ українських солдатів.

Полонені вірять, що зможуть повернутися додому.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW