"Коли стояв біля його труни - не міг повірити": Ахтем Сеітаблаєв розповів про вбивство росіянами Паші Лі



Режисер та актор Ахтем Сеітаблаєв з перших днів повномаштабного наступу Росії служить в теробороні. Разом з актором захищають Україну чимало його друзів і знайомих, серед яких відомі артисти, сценаристи, співаки. На жаль, деяких вже немає в живих...

33-річний актор Паша Лі, який загинув в Ірпені, захищаючи нашу країну від російських загарбників, був близьким другом Ахтема Сеітаблаєва.  Смерть Паші стала для актора шоком.
В інтерв'ю каналу "Україна" режисер зізнався, що не повірив навіть спочатку в його смерть.
"Я не був шокований, що він став до лав захисників, ми з ним розмовляли за декілька годин до його загибелі. Ми підтримували зв’язок весь час. Ми були друзями, грали у спільних виставах. Він знявся у моїй останній картині Мирний-21, грав одну з головних ролей. Те, що він загинув, у це я не повірив, навіть, коли стояв біля його труни не міг повірити, адже він був неймовірно світлою людиною", - говорить режисер.



Сейтаблаєв розповів, що у його картині відбувається певна метафізика. Адже більшу  її частину знімали у військовій частині міста Васильків, яка зараз знищена, а персонаж Паші Лі в картині - майже він сам.

"Його герой проговорює свою біографію на допиті і розповідає, що батько його кореєць, мати - із західної України, а сам він гуцул, який народився у Євпаторії, чим збиває з пантелику тих, хто його допитує. Це власне біографія Паші. Ми тоді довго думали, який має бути позивний у його персонажа. Паша добре знався на єгиптології, ми хотіли щось пов’язане з символом воїна світла, тож прийшли до Осіріса. Напередодні прощання с Пашею, мені прийшло повідомлення, що прощання відбудеться саме у похоронному домі "Осіріс". Я подумав, що, коли зустріну його там, то дам йому в око, адже на якусь хвилину я подумав, що він нас "розводить", хоча Паша б так жорстко би не вчинив з нами. Він був надзвичайним артистом, актором, співаком і світлою людиною", - розповів Ахтем.


Режисер зазначив, що його фільми часто пророчі.
"Хоч не знімай! Знявши Хайтарму - почалася окупація Криму, Мирний-21-та ж військова частина, "Осіріс". Прем'єра повинна була відбутися в квітні цього року. Ми з командою, з якою знімали фільм, обговорюємо, наскільки все, що знімали перегукується з сучасністю", - поділився режисер.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW