У Чернівцях громадські активісти виступили проти політичних репресій



У Чернівцях представники низки громадських організацій закликали суспільство до згуртування навколо реальної зовнішньої загрози з боку Росії, а також недопущення політичних переслідувань, пише 0372.ua.

Нагадуємо, ми писали раніше, що ДБР розраховує, що запобіжний захід Порошенку оберуть 17 січня

Громадські активісти занепокоєні "політичними іграми" у владних колах та наступом на демократичні цінності, особливо у контексті політичних переслідувань опозиції. З відповідною заявою вони виступили сьогодні, 13 січня. Так, на думку Віри Китайгородської, письменниці, голови Чернівецької обласної організації "Просвіта", ситуація поблизу українсько-російського кордону виглядає найнебезпечніше за весь період незалежності. 

Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber

Біда нашого суспільства у тому, що сценарії нашого розвитку нам завжди нав’язують і пишуть з Кремля. Наразі на кордоні з Україною, згідно даних інформаційних джерел, з трьох боків знаходяться численні російські війська. А як на це реагує влада, яку відповідь вона дає – наразі достеменно не зрозуміло. Єдине, що сьогодні дуже жваво обговорюється, це переслідування опозиції, зокрема П. Порошенка і вся увага українців та світового співтовариства зосереджується навколо цього, натомість не має достатньої уваги тому, що ворог стукає у двері, - каже Віра Китайгородська.

Вона переконана, що політичні репресії не мають мати місце в державі, де за часів Радянського Союзу масово у таборах гинули українці, які хотіли вільно висловлювати свої погляди. 

Закликав до об'єднання проти зовнішньої загрози усіх громадян й Сергій Ніколайчук, керівник ГО "Майдан".

Важкий період зараз переживаємо. Численні військові угруповання на кордоні. Закликаю до згуртування всіх, бо не час боротись з опозицією. Політичні переслідування і посадки ще 10 років тому Луценка, Тимошенко до чого призвели – зараз ці люди в парламенті пишуть нашу історію. А той, хто переслідував – поза законом і поза Україною. Світові союзники попереджають про накопичення військ. І злочинно з боку влади не зважати на ці дані. Ми мусимо згуртуватись. Залучити всіх авторитетів до спільної справи, - зауважив він.

На думку Ганни Скорейко, кандидатки історичних наук, громадської діячки, в Україні потрібно зараз усім згуртуватися через те, що відбувається вздовж кордонів нашої держави. 

Ми бачимо, що РФ у переговорах з НАТО, із США змістив акценти – агресор змусив провідні країни світу сісти за стіл переговорів та ще й виставляє ультиматуми. Чому ж в Україні у цей час ми не бачимо серйозних кроків до підготовки до можливої агресії з боку Москви. Чому суспільство обговорює чи повернеться, чи не повернеться Петро Порошенко зі свого давно запланованого дипломатичного турне по Європі? Чому ж не задаються питанням, що переслідування опозиції – це не проблема ні президента, ні уряду, а навпаки – це проблема суспільства. Тому що там, де суспільство толерує політичні репресії, воно відкриває двері у кожну хату: спершу приходять за сусідом, потім приходять за тобою, - вважає громадська діячка.

Науковиця зазначила, що на 8 році війни в Україні раптом перестали працювати запобіжники – право і закон, які мають мати вищий пріоритет, а ніж політичні ігри. "Мені страшно від того, що суспільство нездорово реагує на переслідування. Ми маємо дуже серйозну загрозу ззовні, і маємо це чітко зрозуміти. Не важливо, проти кого починаються репресії, йдеться про цінності," - додала Ганна Скорейко.

У 2014 році я йшов на фронт не для того, щоб зараз гратися у якісь неправомірні дії та політичні ігри. Українці довели РФ, що можуть тримати удар і бути згуртованими. Така згуртованість має бути і зараз, коли політичні інтереси стають важливішими за демократичні цінності та верховенство права, - переконаний ветеран АТО Олександр Ковтун. 

Читайте також: Служба в межах області: буковинців кличуть до Сил територіальної оборони



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW