Загинув при обороні Новограда: Пошуковці знайшли останки солдата



Напередодні Старого Нового року пошуковці знайшли в Романівському районі Житомирської області останки бійця, який загинув під час оборони Новоград-Волинського укріпрайону.

Про це 13 січня розповіли в ІПО "Пошук".

— До нашої організації надійшла інформація від людини, на ім’я Микола про те, що на полі було знайдено шолом, а під ним виявились людські останки, — пояснює активіст громадської організації «Історико-патріотичне об’єднання «Пошук» Вадим Баранівський.

Польовий виїзд ускладнився тим, що розпочався сильний снігопад, але відступати були нікуди. Тож роботи були продовжені. В розкопі виявились останки солдата Червоної армії, який загинув 5-6 липня 1941 року при прориві німецьких військ через Новоград-Волинський укріплений район біля містечка Миропіль.

— Найімовірніше, солдат належить до 199-ї стрілецької дивізії, яка мала завдання зайняти лінію оборони вздовж річки Случ, — продовжує пошуковець. — Ця дивізія не мала бойового досвіду, і бій 5-6 липня був для неї першим. При солдатові було знайдено шолом СШ-39, кружку, зубну щітку, небезпечну бритву, дзеркальце, підсумки, складний ніж, залишки шинелі та медальйон.

Скоріше за все, після загибелі солдата стягнули у воронку і присипали землею, а взуття, як це нерідко траплялося на війні, особливо — коли чимало бійців змушені були воювати не в чоботах, а в обмотках, зняли…



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW