115-та річниця від дня народження академія Сергія Павловича Корольова у Житомирі, — ФОТО



Сьогодні – 115-та річниця від дня народження геніального земляка – Сергія Корольова, який став найвидатнішим фахівцем в галузі космічного ракетобудування.

Читайте також: Житомирщина вражає: в мережі з’явилися світлини неймовірного "озера-кита", — ФОТО

«Вклад Сергія Корольова в освоєння космосу важко переоцінити.Видатний конструктор та вчений пройшов нелегку долю. Арешти, табори… Не зламався, мріяв, діяв і творив!Пишаємось, що маємо такого земляка», - зазначив міський голова Сергій Сухомлин.

Урочистості розпочались вшануванням та покладанням квітів до пам’ятника на майдані імені С.П. Корольова за участі громадськості, керівництва міста та області.

Довідково:

Сергій Корольов – український вчений у галузі ракетобудування та космонавтики. Конструктор перших штучних супутників Землі і космічних кораблів. Під його керівництвом було створено численні балістичні та геофізичні ракети, ракети-носії та пілотовані космічні кораблі «Восток» та «Восход», на яких уперше в історії людина освоїла космос. У 1970 році в м. Житомирі було відкрито меморіальний будинок-музей академіка Сергія Павловича Корольова. А з 1987 року функціонує Музей космонавтики імені С. П. Корольова.

На честь Сергія Павловича Корольова названо житомирський аеропорт.

Варто зауважити, минулого року у Житомирі презентували стрічку про Сергія Корольова.

Джерело: сайт Житомирської міської ради

Читайте також: Загадковий підвал урочища Дуби на Житомирщині відкриває свої таємниці



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW