В Україні почав розповсюдження грип: авдіївців закликають вакцинуватися



В Україні почав циркулювати вірус грипу. За інформацією Центру громадського здоров’я, серед лабораторних зразків уже виділили віруси типів A(H3), A(H3N2) та В. Загалом із 4 жовтня по 26 грудня 2021 р. на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) захворіли 2,8 млн українців, 38,3 % з яких — діти віком до 17 років. Летальних випадків унаслідок грипу не зареєстровано.

Найефективнішим способом профілактики грипу є сезонне щеплення. Щеплення від грипу можна й потрібно робити впродовж усього епідемічного сезону: з жовтня по квітень. Вакцинуватися можуть діти віком старше 6 міс і дорослі, які не мають протипоказань.

Як повідомляє ВЦА, у КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Авдіївської міської ради є в наявності імунобіологічний препарат - вакцина для профілактики грипу ІНФЛУВАК ТЕТРА.

В Авдіївській територіальній громаді також працює пункт вакцинації від COVID-19 за адресою: вул. Комунальна, буд. 16, КНП «ЦПМСД» Авдіївської міської ради, кабінет № 2, графік роботи щодня з 8.00 до 19.00.

Також є можливість записатися на щеплення за телефоном: 095-031-85-27



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW