На Кам’янець-Подільському кінофестивалі назвали перших переможців



Кінофестиваль "Бруківка" оголосив першу частину переможців фестивалю.

П'ятий Міжнародний Кам'янець-Подільський кінофестиваль "Бруківка" мав відбутися з 15 по 20 листопада 2021 у Кам'янець-Подільському. Але, тому що у регіоні на цій час була введена "червона зона", фестиваль було скасовано для глядачів.

Попри це, усі фільми конкурсних та поза конкурсних програм у визначені дати були показні у віртуальному режимі членам журі та в ексклюзивному порядку деяким глядачам. Повідомляє пресслужба "Міжнародного Кам'янець-Подільського кінофестивалю "Бруківка"".

Питання щодо проведення фізичного еквівалента заходу остаточно не вирішено, але організатори планують його провести до 28 лютого і вирішити питання по гібридним чи альтернативним показам стрічок фестивалю широкому колу глядачів, про що повідомлять згодом.

Наразі організатори фестивалю оголосили лауреатів фестивалю від двох паралельних незалежних журі – від Спілки кінокритиків України та Студентського журі, а також визначили реципієнта Спеціальної почесної нагороди фестивалю за внесок у розвиток українського кіно.

Журі від Спілки кінокритиків України переглянуло 53 стрічки національного та копродукційного виробництва, що були представлені в усіх конкурсних секціях фестивалю.

До складу незалежного паралельного журі Спілки кінокритиків України увійшли: Альона Пензій (кінокритикиня, менеджерка з дистрибуції кіно в Національному центрі О. Довженка), Наталя Серебрякова (кінокритикиня, кураторка Київського тижня критики у 2017-18 роках), Дмитро Сидоренко (кінокритик) та Катерина Сліпченко (журналістка та кінокритикиня, членкиня Міжнародної федерації кінопреси FIPRESCI та Української Кіноакадемії).

Нагороди та відзнаки журі Спілки кінокритиків України:

Нагорода за Найкращий національний фільм фестивалю: "Чачьо", режисер Віталій Гавура;

Спеціальні відзнаки-згадки:

"Тигр блукає поруч", режисерка Анастасія Фалілеєва: "За поєднання культур та екологічне бачення режисерки";

"Пелюшковий торт", режисерка Анастасія Бабенко: "За прекрасне розкриття усієї гамми почуттів батьків новонароджених";

"Глибока вода", режисерка Анна Дудко: "За несподівано глибокий підхід до історії кохання";

"Сила і правда", режисер Роман Бордун: "За тонке відчуття дійсності та її іронічне викриття".

Також у перше на фестивалі було запроваджено незалежне паралельне Студентське журі до складу якого увійшли студенти українських ВНЗ – Наталія Ярошенко (аспірантка Сумського НАУ), Оксана Новосельцева (студентка Національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова), Юліана Павлюк (студентка Кам‘янець-Подільського фахового коледжу будівництва архітектури та дизайну), Діана Сподар (студентка Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка) та Катерина Аносова (студентка Київського національного університету культури та мистецтв). Студентське журі переглянуло усі стрічки конкурсних програм фестивалю – 80 фільмів, та обрало своїх переможців.

Нагороди та відзнаки Студентського журі:Головний приз здобув анімаційний короткометражний фільм "Золоте серце", режисер Саймон Філло ("Heart of Gold / Un coeur d'or", directed by Simon Filliot).

Спеціальні відзнаки-згадки:

"Танок метелика", режисерка Марія Феленко: "За популяризацію української мови та культури і нагадування про те, що де б ми не були, не потрібно забувати про Батьківщину";

"Безіменна історія", режисерка Тетяна Кожукало: "За кумедне обігравання теми комунікації, важливості слухати та бути почутим";

"Бенч", режисер Річард Веббер ("Bench", directed by Richard Webber): "За глибоке розкриття психологізму людської поведінки у формі анімаційного короткого метру";

"Тумани", режисер Володимир Бакум: "За важливість та актуальність теми у поєднанні з доскональністю акторської гри та режисури";

"Вона звикла сміятися", режисер Грег Бергман ("She Used to Laugh", directed by Greg Berman): "За емоційне навантаження та художнє обрамлення у вигляді цікавого сюжету та персонажів".

Дирекція та оргкомітет фестивалю прийняли рішення о нагородженні українського кінокритика та кінознавця Дениса БудановаСпеціальною почесною нагородою фестивалю з формулюванням – "За вагомий внесок та сприяння популяризації кінофестивального руху в Україні та диджиталізацію і архівацію здобутків національної кінематографії, у тому числі незалежного, авторського та аматорського українського кіно".

Переможців кінофестивалю від основного міжнародного журі та призерів від оргкомітету фестивалю оголосять згодом. У зв’язку з тим що фестиваль не вдалося провести для глядачів у заплановані дати у фізичному форматі прийнято рішення що нагороду Глядацьких симпатій не вручатимуть.

Читайте також:"На Кам'янеччині під час пожежі виявили тіло чоловіка".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW