Як виглядають новорічні ялинки у різних містах України



Головний атрибут кожного Нового Року - ялинка. У кожному місті головна ялинка - це не лише гарна локація для фото, але і місце, де збираються на прогулянки, проводять святкування, а подекуди і святкують Новий Рік.

Ми вирішили показати вам декілька головних новорічних ялинок України у різних містах.

Київ

Як виглядають новорічні ялинки у різних містах України, фото-1

Головна ялинка Києва відкрилася 18 грудня на Софійській площі. Цьогорічна тема головної святкової локації присвячена Різдвяній дивоночі, коли народився Ісус Христос, різдвяне дійство відтворене по колу у вигляді вертепу. Навколо ялинки можна побачити фігури Ісуса, Матері Божої, святого Йосипа, пастухів, царів, ангелів та колядників.

За словами організаторів новорічних святкувань, цей вертеп буде найбільшим у Європі. 

Саме новорічне дерево прикрашають понад 20 тисяч іграшок – червоного та золотого кольорів, а над ялинкою сяють гірлянди у вигляді великого купола. Головна новорічна ялинка є штучною та 31-метровою.

Харків

Відкриття головної ялинки Харкова відбулося під час святкування Дня Святого Миколая - 19 грудня. Її встановили, як і завжди, на площі Свободи.

Окрім урочистого відкриття ялинки, у центрі Харкова організували карнавал та концерт. Напередодні у місті відкрили новорічний ярмарок, також на площі Свободи. Він працюватиме щодня з 10:00 до 22:00. Там, наприклад, можна буде скуштувати різних смаколиків. Крім цього, поруч облаштували ковзанку.

Львів

У Львові головну ялинку відкрили 17 грудня і влаштували з цього справжнє дійство. 13 грудня до Львова привезли головну ялинку міста, яку подарував мешканець села Оброшине Львівської області Василь Іванович Козленко. Її висота – 17 метрів. Традиційно її встановили біля Львівського оперного театру.

Відкриття головної прикраси міста відбулося урочисто. Спочатку пластуни передали Вифлеємський вогонь миру та заспівали різдвяні пісні, а потім розпочався і святковий концерт. 

Маріуполь

Головну ялинку Маріуполя почали встановлювати 11 грудня. Вона запалила свої вогні у ніч на 19 грудня – у День Святого Миколая. У той же день вона впала.

За словами очевидців, біля Драмтеатру головна ялинка Маріуполя 19 грудня ввечері розвалилася навпіл, впала верхівка. При цьому вона продовжувала горіти вогнями. Проте деякі городяни, які гуляли поблизу, почали красти ялинкові прикраси.

Проте, ялинку відновили і у Новий рік мешканцям Маріуполя є куди піти.

Вінниця 

У Вінниці 19 грудня, у День святого Миколая урочисто відкрили головну новорічну ялинку. На свято зібралися сотні людей, повідомляє Depo.Вінниця.

Церемонія відкриття 28-метрової ялинки відбулася у Центральному міському парку імені Миколи Леонтовича. Цього року вона має оновлене вбрання з новими іграшками та ілюмінацією. Основні кольори ялинки – синій, золотисто-жовтий і срібний. Її прикрасили іграшками у вигляді великих бурульок та куль до 30-40 сантиметрів, а також квітами золотавого, срібного й синього кольорів.

Спеціальним гостем став Ivan Navi - український співак, півфіналіст шоу "Голос країни", двократний номінант музичної премії YUNA.

Полтава

19 грудня, близько 16:40, на площі біля театру імені Гоголя відбулося офіційне відкриття 22-метрової головної ялинки Полтави. Захід відбувся з виступами артистів.

Окрім вже традиційної ялинки з прикрасами, парканом і шатром із гірлянд та кількома фігурами, на площі встановили також невелику карусель, міні-тир та тюбінгову гірку. Також почали роботу будиночки новорічно-різдвяного ярмарку, а навколо усього цього курсує дитячий паровозик.

Дніпро

Ялинка в Дніпрі стала  найдорожчою у країні, це – 20-метрове дерево щей найвища лита ялинка в Україні.Зроблена вона з безпечних матеріалів, розповідали у міській раді. Новорічне дерево обішлося місту в 9 млн. грн. Однак офіційного відкриття найдорожчої ялинки країни не відбулося.

А яка ялинка подобається вам найбільше?



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW