Вибух у реанімації на Івано-Франківщині: назвали основну версію



Причиною вибуху в Косівській лікарні стало те, що під час роботи п'яти кисневих концентраторів один із співробітників лікарні вирішив поставити заупокійну свічку після смерті одного з пацієнтів від коронавірусу. Про це 29 грудня у своєму телеграм-каналі повідомила пресслужба ДСНС, пише 0372.ua.

Нагадуємо: На Прикарпатті сталася пожежа у реанімації лікарні: є загиблі (ФОТО)

Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber

- Незважаючи на те що обставини таких резонансних пожеж різняться, причина майже завжди одна: грубе порушення правил пожежної безпеки. 28 грудня у Косівській лікарні саме дії людини - зневага до правил безпеки призвели - до непоправних втрат, - зазначили рятувальники.

За даними служби, в реанімації працювали одночасно 5 кисневих концентраторів, повітря було перенасичене киснем. Після смерті одного з пацієнтів лікарні від COVTD-19 працівник закладу за традицією поставив заупокійну свічку. Від контакту відкритого вогню із киснем у реанімаційній палаті сталося займання. В умовах швидкого поширення вогню пожежі було не уникнути.

- За таку страшну помилку і людям, і державі довелося сплатити дуже високу ціну – загинуло троє людей. Закликаємо керівників медичних установ суворо заборонити використання відкритого вогню у реанімаційних відділеннях та поблизу кисневого обладнання, - звернулися до медиків працівники ДСНС.

Окрім закликів, ДСНС проведе невідкладні перевірки лікарень щодо виконання вимог пожежної безпеки.

Читайте також: На Буковині через пожежу загинув 44-річний чоловік

Буковинця госпіталізували до лікарні з обмороженням



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW