У Житомирській політехніці відбулися підсумкові збори трудового колективу



У Житомирській політехніці відбулися підсумкові збори трудового колективу університету, на яких були присутніми науково-педагогічні працівники, співробітники та здобувачі освіти.

Під час зборів Віктор Євдокимов презентував Звіт ректора Житомирської політехніки за 2021 рік та основні завдання на прийдешній 2022 рік. Він зосередив свою увагу на вагомих досягненнях.

Про це інформують у Житомирській політехніці.

Читайте також: На Житомирщині пошуківці знайшли останки ще 3-ох солдат Червоної армії та 3 медальйони!

Введено в експлуатацію новий навчальний корпус Державного університету «Житомирська політехніка». Будівництво об’єкта розпочато у 2002 році. За підтримки Офісу Президента України, Міністерства освіти і науки України у 2019-2021 роках надійшло фінансування із Державного бюджету України у сумі 23 млн. грн. Це дало можливість завершити будівництво та ввести в експлуатацію навчальний корпус, розпочати меблювання аудиторій та оснащення сучасним технічним обладнанням лабораторій.

Відкрито освітні центри та спеціалізовані лабораторії, зокрема: Центр автоматизації та робототехніки; Лабораторія розумного транспорту та міської логістики; Лабораторія електрики та магнетизму; Лабораторія ресторанного обслуговування; Лабораторія готельної справи; Лабораторія «Telecom World».

29 липня 2021 року під час перебування у Житомирській області Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет відвідав з офіційним візитом Державний університет «Житомирська політехніка».

Старт роботи Наукового ліцею Житомирської політехніки. Цьогоріч до Наукового ліцею зараховано 116 учнів.

В Університету створено Навчально-науковий центр конверсії військових кадрів та ветеранів війни. Протягом 2016-2021 років в університеті здобули вищу освіту більше ніж 650 учасників АТО/ОСС. В університеті реалізується програма для військовослужбовців та членів їхніх сімей «Норвегія – Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему (NUPASS)», яка дає можливість слухачам освоїти нові спеціальності, організувати власну справу й успішно адаптуватися до умов життя в громадянському суспільстві.

Державний університет «Житомирська політехніка» – перший в Україні за результатами конкурсного відбору виконавців державного замовлення на підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.

За результатами проведеної державної атестації закладів вищої освіти і науки, що належать до сфери Міністерства освіти і науки України, в частині провадження ними наукової (науково-технічної) діяльності за науковими напрямами Державний університет «Житомирська політехніка» увійшов до числа 64 найкращих ЗВО України, що отримали державне фінансування на розвиток наукової діяльності.

Житомирська політехніка – лідер у сфері міжнародної діяльності та співпраці в нашому регіоні, а також один з найкращих університетів в Україні, за кількістю міжнародних проєктів, що реалізуються за участі університету. У період попереднього раунду програми Еразмус+ в Житомирській політехніці було реалізовано 58 проєктів мобільності.

Державний університет «Житомирська політехніка» у Консолідованому рейтингу ЗВО України 2021 року посів 50-51 місце з 242 вишів України. Якщо розглянути позиції університету у додаткових рейтингах, то зазначимо, що наш університет займає перше місце у рейтингу «Рейтинг ЗВО Житомира» та входить до ТОП-2 рейтингу «Кращі ЗВО північного регіону України» (минулого року ми займали 3 позицію в цьому рейтингу).

⠀Читайте також: Житомиряни у листопаді купили нових авто на 3,4 млн доларів

Науково-педагогічні працівники, які мають публікації у наукометричних базах даних Web of Science та Scopus відзначені грошовими преміями. З цією метою зі спеціального фонду університету виплачено понад 600 тис. грн.

Виконано цільові показники діяльності університету (KPI) за 2021 рік:

  • частка навчальних аудиторій, які оснащені мультимедійним обладнанням – 30%;
  • частка іноземців та (або) осіб без громадянства, у тому числі громадян країн-членів ОЕСР, від загальної кількості здобувачів вищої освіти – 5%;
  • запровадження системи ключових показників ефективності в контрактах заступників керівника ЗВО та керівників структурних підрозділів – видано наказ ректора про запровадження системи ключових показників ефективності в університеті;
  • розвиток матеріальної бази ЗВО, зокрема шляхом введення в експлуатацію навчально-наукового лабораторного корпусу загальною площею 4000 кв. м. - введено в експлуатацію навчально-наукового лабораторного корпусу загальною площею 4000 кв. м.;
  • щорічне збільшення кількості публікацій у виданнях, які реферуються у наукометричних базах Web of Science та Scopus, не менше ніж на 5% щорічно – 5%.

На Зборах затверджено Колективний договір між адміністрацією та Профспілковим комітетом викладачів і співробітників Державного університету «Житомирська політехніка» на 2022–2026 роки, звіт Голови ППО викладачів та співробітників за 2021 рік. Відзначено Подяками Житомирської Політехніки та грошовими преміями представників студентської лабораторії MechLab та відділу маркетингу та зв'язків з громадськістю за створення та наповнення Інтерактивного музею науки і технологій «Політехнік»; викладачів та співробітників з нагоди їх особистих Ювілеїв, а також керівника гуртка з інформатики Наукового ліцею університету «Веб-розробник» Миколу Тарасюка за підготовку ліцеїстів-переможців конкурсів різних рівнів. Вручено дипломи докторів наук та докторів філософії, атестати доцентів.

З нагоди Новорічних та Різдвяних свят студентський вокальний ансамбль "Акорд" привітав всіх присутніх пісенними подарунками!

Джерело: Житомирська політехніка

Більше фото за посиланням на вбудований допис.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW