Чернігівська «Десна» у відпустці. Коли вона закінчиться і що буде з тренером та гравцями



Після матчу 18-го туру чемпіонату України з футболу, який відбувся минулого тижня, чернігівські футболісти пішли у відпустку. Вона триватиме місяць.

Які плани у «Десни»

Останній у 2021 році матч чернігівськ «Десна» провела у п’ятницю, 10 грудня. Команда Олександра Рябоконя програла у гостях «Інгульцю» (1:2). На зимову перерву ФК «Десна» пішов на 7-му місці у турнірній таблиці.

Очікується, що відпустка триватиме місяць, а до повноцінних командних тренувань футболісти повернуться після різдвяно-новорічних свят – 10 січня.

У планах після тижневої підготовки в Україні – виліт до Туреччини у середині січня. Конкретних дат і тим більше суперників у товариських матчах поки немає. Ймовірно, після першого збору буде другий, адже відновляться матчі УПЛ лише наприкінці лютого – 26 числа у матчі 19-го туру чемпіонату України «Десна» зіграє у гостях проти «Дніпра».

Хто з футболістів лишається

Взимку великих кадрових змін у складі «Десни» не очікується. У більшості гравців – діючі контракти, які завершаться влітку 2022-го або навіть пізніше. Виняток – три футболісти, угоди з якими були укладені до кінця 2021-го.

Це півзахисники Леван Арвеладзе, Андрій Тотовицький і форвард Пилип Будківський. Вони можуть піти безкоштовно. Поки що з усім ними ведуться перемовини щодо продовження співпраці.

Але є і чимало чуток щодо можливих переходів цих гравців «Десни». Зокрема, ЗМІ поширили інформацію про те, що Тотовицький може поїхати на збір з київським «Динамо».

У свою чергу президент ФК «Десна» Володимир Левін для каналу «Футбол 1» прокоментував кадрову ситуацію. За його словами, є кілька думок щодо підсилення складу команди взимку.

Завдання на весну – єврокубки

Президент клубу також висловив оптимізм щодо збереження колективу і назвав завдання на решту 12 турів чемпіонату, які пройдуть навесні.

– Я сподіваюся, що у «Десні» залишиться такий самий згуртований колектив, аби потрапити наприкінці сезону до п’ятірки лідерів, яка буде грати в єврокубках, – сказав Володимир Левін.

Нагадаємо, на зимову перерву «Десна» пішла сьомою. Відставання від 6-го місця, на якому перебуває «Олександрія», становить лише 1 очко. А от до 5-го місця, яке посідає полтавська «Ворскла», – 8 пунктів.

Що буде з тренером

Відносне погіршення результатів «Десни» у поточному сезоні у порівнянні з минулими двома чемпіонатами, у клубі не вважають підставою для звільнення тренера.

Той самий Володимир Левін у коментарі для «Футбол Ньюз» запевнив, що співпраця з Олександром Рябоконем триватиме.

– Думаю, він хороший, професійний, якісний тренер, який уже багато років працює у нашій команді. Не можна дивитися на якійсь короткій відстані…

Як він тренує, підходить до команди… з його професіоналізмом… Можу сказати, що він – один із найкращих тренерів УПЛ сьогодні. Як можна мати недовіру до тренера, який один із кращих? – заявив президент ФК «Десна».

Нагадаємо, у 18 турах сезону 2021/22 чернігівська «Десна» набрала 25 очок і при цьому показала слабку гру в захисті, пропустивши 27 голів.

За пропущеними голами – це найгірший серед 4 сезонів чернігівців в УПЛ. У попередніх трьох чемпіонатах після 18 турів чернігівці пропускали 21, 13 та 18 голів відповідно.

За здобутими очками ФК «Десна» нині майже повторює графік першого сезону, який команда завершила на 8-му місці. Тоді за 18 турів «сіверяни» здобули 24 очки.

У двох наступних сезонах на цей час в активі команди було 33 і 30 очок відповідно. А «Десна» посідала проміжні 4-ті місця.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW