У Франківську затримали злочинну групу



Працівники СБУ у Івано-Франківській області викрили злочинне угрупування в кількості 8 осіб, один з яких колишній працівник поліції.

Всім затриманим повідомили про підозру за фактами незаконного позбавлення волі, чи викрадення людини, також розбої та грабежі. Тобто частина 2 статті 189, частина 2 статті 146, частина 3 статті 186 та частина 4 статті 187 Кримінального Кодексу України.

Відповідно до матеріалів справи, восьмеро спільників, діяли за попередньою згодою з травня по листопад 2021 року. За це період встигли вчинити у Івано-Франківську низку правопорушень з застосуванням фізичної сили, і нанесенням постраждалим тілесних ушкоджень. 

Учасники угрупування займались вимаганням, зокрема вимагали у заявників 1 мільйон гривень в одного та більше 30 тисяч доларів у іншого. Все це прикривали не існуючим боргом.

Ще один інцидент трапився у листопаді - четверо зі спільників напали на місцевого підприємця та, викравши його, вивезли на берег річки, де утримували в автомобілі та катували, вимагаючи кошти. Після цього, відібравши ключі від будинку, заволоділи майном потерпілого – ноутбуками та грошовими коштами на майже 300 тис. грн.

Зловмисникам вже повідомили про підозру у скоєнні злочинів та вирішується питання про обрання запобіжного заходу.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW