"Благословить вірян": до Тернополя прибуде Блаженніший Святослав



22 грудня, виповнюється 10 років від дня заснування Тернопільсько-Зборівської митрополії УГКЦ. Участь у святкових заходах візьме Блаженніший Святослав.

Про це повідомляє Тернопільсько-Зборівська митрополія УГКЦ на своєму сайті.
"Благословити вірних та розділити радість ювілейного торжества прибуде Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук та Апостольський Нунцій в Україні архиєпископ Вісвалдас Кулбокас", – повідомили у митрополії.

У цей день в тернопільській Архикатедрі відправлятиметься урочиста Літургія, яка розпочнеться об 11 годині.

"Високопреосвященний архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк запрошує вірних молитовно розділити радість празника та спільно подякувати Богу", – інформує пресслжубі митрополії та архиєпархії.

22 грудня 2011 року у Архикатедрі Тернополя Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, увів на митрополичий престіл Тернополя владику Василія Семенюка.

Під час Божественної Літургії, в якій взяли участь архиєпископ Томас Едвард Галліксон, Апостольський Нунцій в Україні, архиєпископи і митрополити РКЦ, 25 архиєпископів, митрополитів та єпископів УГКЦ з України та закордону, представники православної церкви, було проголошено декрет про створення Тернопільсько-Зборівської митрополії.
Від того часу Тернопіль — митрополичий осідок, Тернопільсько-Зборівська єпархія отримала статус архиєпархії, владика Василій Семенюк носить титул архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського та опікується Тернопільсько-Зборівською архиєпархією, Бучацькою та Хмельницькою єпархіями.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW