На Житомирщині за послугу розподілу газу сумлінно сплачують 70% побутових споживачів



Кожен споживач, який фізично приєднаний до газорозподільної мережі має можливість у будь-який момент використовувати блакитне паливо. Доступ до енергоресурсу, його стабільність та безаварійність і є платою за доставку газу.

На Житомирщині найбільш сумлінно сплачують за доставку природного газу у Коростенському районі, позитивна платіжна дисципліна й у Бердичівському та Новоград-Волинському районах, а от найбільше тих, хто систематично боргує – у Житомирському.

Читайте також: Буде до 600 робочих місць: У Житомирі за кілька місяців запрацює підприємство відомого бренду, — ВІДЕО

Варто зазначити, що кількість споживачів, які не платили за розподіл жодного разу протягом останніх двох років, значно скоротилася. Якщо у кінці 2020 року їх було майже 23 тисячі, то станом на 1 грудня 2021 року кількість клієнтів компанії, що частково або повністю розрахувалися із накопиченими боргами зменшилась на 34%. І хоч кількість боржників стала меншою, проте сумма їх заборгованості продовжує зростати й наразі становить майже 13 млн грн.

«Кошти, які волиняни сплачують за доставку газу, АТ «Житомиргаз» спрямовує на повноцінне функціонування аварійно-диспетчерської служби 104, утримання у справному технічному стані газорозподільних мереж, модернізацію, капітальні та поточні ремонти, підтримання належного тиску в газорозподільній системі. Усе це для того, щоб газ був доставлений кожному з 366 тис. побутових клієнтів. Саме тому від своєчасної оплати за доставку газу залежить безперебійність і безаварійність газопостачання», - зазначає комерційний директор АТ «Житомиргаз» Людмила Усик.

Наразі у компанії продовжується активна робота з розсилки досудових попереджень боржникам. У разі ігнорування звернення на боржника подаватимуть до суду та стягуватимуть заборгованість у примусовому порядку. Крім суми боргу, таким споживачам доведеться сплатити також судові витрати та виконавчий збір у розмірі 10% від суми заборгованості.

АТ «Житомиргаз» закликає своїх споживачів завершити календарний рік без боргів, вчасно та в повному обсязі розрахуватися за надані послуги у встановлений термін - до 20 числа поточного місяця.

Читайте також: У селі Верхівня на Житомирщині відкрили пам’ятник Оноре де Бальзаку та Евеліні Ганській

Для оплати за послугу зручно користуватися онлайн сервісами: Особистим кабінетом на сайті 104.ua, оновленим мобільним додатком 104.ua, мобільним банкінгом, а також чат-ботами 7104ua в Viber і Telegram.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW