Обмеження і жорсткий контроль: лікарка закликає до непопулярних дій, аби зупинити Омікрон і запобігти катастрофі



Зробити більш жорсткими карантинні обмеження, а головне – контролювати їх дотримання закликає професорка, докторка медичних наук Алла Волоха. Вона переконана: лише в такий спосіб можна попередити черговий різкий спалах ковіду, адже нещодавно виявлений штам Омікрон є більш заразним.

"За три тижні ми отримаємо першу інформацію від дослідників щодо небезпеки Омікрону", – спрогнозувала вона в розмові з Оглядачем.

"Поки що ситуація не уточнена, Омікрон вважається небезпечним варіантом. Допоки це так, усе буде перекрито", – сказала вона, маючи на увазі закриття кордонів низки країн через небезпеку нової хвилі пандемії.

Коментуючи дані нового соціологічного опитування про те, як українці дотримуються карантинних вимог, зокрема чи носять маски і чи дотримуються соціальної дистанції, медикиня зауважила: "Це сумно. Ми самі себе не захищаємо. Хто в цьому винен?"

Відповідаючи на запитання, чи варто в Україні посилити контроль за дотриманням карантинних заходів, Волоха сказала: "Я зовсім не проти, щоб контроль за дотриманням маскового режиму, соціальної дистанції у громадських місцях, у ТРЦ тощо був жорсткішим". Штам Омікрон наблизився до України, а в Бельгії COVID-протести переросли в сутички. Хроніка коронавірусу на 6 грудня

"Я думаю, що тоді ми могли б знизити захворюваність. Наскільки суттєво, важко сказати, але в колективах теж хворіли б менше. Є дослідження багатьох країн – це працює. Звичайно, цього недостатньо, але це дуже важливий момент. Це безумовно впливає на захворюваність", – наголосила лікарка.

Нагадаємо, у Німеччині було введено безстроковий локдаун для невакцинованих – їх не допускатимуть на культурно-розважальні заходи. Згідно з соцопитуванням, проведеним Research & Branding Group, частина українців ігнорує вимоги карантину.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW