На закарпатську прикордонницю склали протокол за смерть службової собаки



На інспекторку кінологічної групи прикордонного відділу «Вилок» склали адмінпротокол за смерть службової вівчарки від теплового удару. Жінку звинувачують у тому, що у спекотний день вона залишила вівчарку без води, внаслідок чого тварина загинула. Розглядаючи цей протокол, Виноградівський райсуд вирішив, що такий проступок може тягнути на кримінальну відповідальність, відтак відправив справу на додаткове розслідування у військову прокуратуру.

Як зазначається у постанові Виноградівського районного суду, інспекторку прикордонної служби, інструкторку кінологічної групи Людмилу О. звинувачують у службовій недбалості через смерть чотирирічної вівчарки Луни. Відповідно до протоколу про вчинення військового адмінправопорушення, у червні 2021 року о 18:00 на території містечка утримання службових собак у селі Вилок Берегівського району прикордонники виявили загибель службової собаки Луни.

Прикордонницю звинуватили у тому, що вона залишила тварину без догляду, не створивши належних умов для неї у спекотну частину доби, внаслідок чого вівчарка загинула. Своїми діями інспекторка порушила вимоги Статуту внутрішньої служби ЗСУ та Інструкції з організації кінологічної служби Держприкордонслужби. Зокрема, Людмила О. повинна була забезпечити утримання службових собак влітку у відповідних приміщеннях та періодично напувати тварину прохолодною водою. Відповідно до ветеринарного висновку, причиною загибелі службової собаки Луни став тепловий удар.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW