На Донеччині обговорили питання щодо притягнення до відповідальності порушників карантинних норм



Спільна нарада з представниками територіальних підрозділів Національної поліції України, Донецької обласної прокуратури, Головного управління Держпродспоживслужби у Донецькій області, територіального управління Державної судової адміністрації та Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України відбулась під головуванням заступника голови Донецької ОДА Вадима Філашкіна сьогодні, 30 листопада.  

Метою наради стало обговорення шляхів збільшення випадків притягнення до відповідальності фізичних осіб та суб'єктів господарювання за порушення карантинних норм.

"Зараз в області працює 39 мобільних рейдових груп, до яких залучені працівники поліції, Держпродспоживслужби, органів місцевого самоврядування тощо. Попри те, що виявляється значна кількість порушників, у більшості випадків штрафні санкції проти них не застосовуються. Разом ми маємо докласти зусилля для того, щоб порушники були покарані, а інші відчували відповідальність та розуміли, що порушуючи карантинні норми вони не тільки ризикують життям людей, але й можуть бути оштрафовані на великі суми. Можливо, це стане одним із факторів, завдяки якому ми зможемо подолати пандемію", - сказав Вадим Філашкін.

Також заступник очільника області наголосив, що обласна влада готова допомагати у координації співпраці представників органів, уповноважених на здійснення контролю за дотриманням обмежувальних протиепідемічних заходів та притягненні до відповідальності винних у їх порушенні осіб. Для цього, зокрема, до рейдових перевірок планують залучати представників громад, громадських організацій та ЗМІ.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW