На Хмельниччин розслідують шахрайськІ схеми



Минулої доби до поліції Шепетівщини надійшло три повідомлення про шахрайські дії стосовно місцевих мешканців. Аферисти збагатились на загальну суму 30 000 гривень.

У першому випадку шахраї під приводом заміни грошових коштів на купюри нового зразка заволоділи заощадженнями 82-річного шепетівчанина. Дідусь віддав зловмисникам вісімнадцять з половиною тисяч гривень. Ті ж натомість пообіцяли повернути йому нові гроші наступного дня. Та зрозуміло, що цього не сталося.

У другому випадку спрацювала схема «здаю житло». На інтернет-платформі оголошень нетішинець відшукав квартиру для оренди. «Власник» житла вимагав передоплату у розмірі 9000 гривень. Потерпілий перерахував кошти, а згодом дізнався, що його обманули.

Ще один мешканець міста енергетиків потрапив у тенета шахраїв, перерахувавши невідомим особам 1800 гривень за спортивну сумку. Товар він так і не отримав, а зв'язок з псевдопродавцями перервався.

Правоохоронці займаються розслідуванням вищеперерахованих фактів і вкотре попереджають громадян про різноманітні схеми шахраїв та наголошують на необхідності бути уважними під час покупок в інтернеті та спілкування з незнайомцями.

Розповідайте та пояснюйте своїм літнім родичам про можливі подібні ситуації та алгоритм дій в таких випадках. В жодному разі не передавайте гроші невідомим особам, ким би вони не називались, а відразу телефонуйте на спеціальну лінію «102».

Сектор комунікації поліції Хмельницької області



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW