Франківці з інвалідністю отримають грошову допомогу і подарунки



Грошову допомогу планують надати з бюджету міста. Крім грошей будуть також подарунки до Міжнародного дня людей з інвалідністю, який відзначають 3 грудня.

До цього дня у Франківську готують низку заходів. Про це говорили на оперативній нараді у міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа. 

Директор Департаменту соціальної політики Василь Семанюк зазначив, що в області є 1187 осіб з першою групою інвалідності. 5220 осіб мають другу групу інвалідності, 9206 - з третьою групою інвалідності. Окрім цього є ще 1304 дитини до 18 років. 

В якості грошового призу франківці з інвалідністю отримають по 500 гривень і подарунки до дня святого Миколая для дітей з інвалідністю. 

Окрім того, відзначатимуть цей день також конкурсами, фестивалями і спортивними змаганнями. 

1 грудня анонсували у малому центрі культури і мистецтв проведення камерного вечора "В ім'я добра і милосердя". 3 грудня там відбудеться ХХ Фестиваль творчості дітей з функціональними обмеженнями. 

2 грудня у реабілітаційному центрі "Дивосвіт" проводитимуть конкурси і спортивні ігротеки для вихідців з центру. Також 3 грудня  відбудеться безкоштовний перегляд фільму у кінотеатрі. 

Окрім вищезазначених заходів, 18 грудня у народному домі села Вовчинець відбудеться свято до Миколая для дітей з розладом спектру аутизму.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW