На Рівненщині в школах та лікарнях брудна вода



Держпродспоживслужба в Рівненській області перевірила якість води в освітніх та медичних закладах краю.

Проводився лабораторний контроль за показниками якості та безпечності питної води із джерел централізованого та децентралізованого водопостачання.

Всього було відібрано та досліджено 400 проб питної води за санітарно-хімічними показниками, невідповідність вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 було встановлено у 144 пробах (36%). Кожна третя проба питної води,досліджена у лабораторії не відповідала вимогам державних санітарних норм і правил по вмісту каламутності, жорсткості, амонію, заліза, у тому числі у 10 пробах води було встановлено перевищення вмісту нітратів у досліджених пробах. Невідповідність проб питної води по вмісту нітратів реєструвалась із джерел централізованого та децентралізованого водопостачання, у тому числі із індивідуальних криниць та колодязів, що належать громадянам.

За мікробіологічним показниками досліджено 400 проб питної води, невідповідність вимогам державного стандарту було встановлено у 30 (7,5%) пробах по вмісту загальних колі-форм та бактерій групи кишкової палички.

За результатами проведених заходів державного нагляду (контролю) на об’єктах водопостачання підготовлено 58 приписів про усунення порушень складено 16 протоколів про порушення санітарних норм на суму 5763 грн.

До органів влади, місцевого самоврядування керівників об’єктів водопостачання підготовлено 24 інформаційні листи про дотримання вимог санітарного законодавства на підприємствах питного водопостачання та забезпечення населення доброякісною питною водою. Для цього місцева влада має займатися очищенням та дезінфекцією криниць та колодязів, поводити інформаційну кампанію серед населення.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW