В Івано-Франківську громадська сортувальня за місяць зібрала тонну вторсировини



23 жовтня в Івано-Франківську була відкрита  громадська сортувальня "Re:space".

Як розповів голова ГО "Нуль відходів Івано-Франківськ" Михайло Веклин, за місяць роботи організація зібрала тонну вторсировини, інформує Суспільне. 

Знаходиться сортувальня на території Промприладу. Загалом, працює вона два місяці.

Як зазначив Михайло Веклин, за останній місяць 600 кілограмів відходів було передано до сміттєпереробних підприємство. Ще 400 кг й досі на станції. 

Михайло Веклин розповів, що кожного тижня кількість охочих здати сміття збільшується.

"За останній місяць приблизно 150 людей прийшли, аби здати на переробку вторсировину. Це тішить, адже іванофранківці стають екосвідомими. На нашій станції можна здати 15 видів вторсировини. І ті 400 кг, що залишилися, це — та вторсировина, яку важко переробити, і небагато підприємств такі відходи приймає", – розповів Михайло Веклин.

Як він зазначив, сортувальня зібрала більше десяти тисяч гривень від початку роботи. Це були благодійні внески. 

"Зараз ми накопичуємо. Плануємо взяти участь у програмі Спільнокошт, завдяки якій цю суму вдасться подвоїти. І тоді ми зможемо реалізувати задумані проєкти: облаштувати освітній майданчик для екоподій та майстер-класів на території сортувальні, а також – лабораторію ресайклінгу з творчої переробки вторинної сировини", – розповів Михайло Веклин.

В сортувальні приймають вторинну сировину кожної суботи. Графік роботи - з 11 ранку до 5 години дня. Також, там шукають волонтерів, які змогли б пояснювати франківцям про правильне сортування сміття. А ще - розповідати про події в соцмережах. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW